fbpx
A 9 magazin legújabb lapszáma.

Megválasztották a ferencvárosi médiacég új vezetőjét

Bencsik Márta megbízatása a 9 magazin című ferencvárosi kerületi lap kiadójának élére december 31-ig szól.

Bencsik Márta médiajogászt, újságírót választották meg a IX. kerületi médiacég élére ma, hétfőn – írta a kerület testületi ülése nyomán a szótkérek.hu.

A portál szerint Baranyi Krisztina polgármester a testületi ülésen elmondta: a megválasztásáig a helyi médiacég felügyelőbizottsági elnöki tisztét betöltő Bencsiket a Új Pólus frakció javasolta – a bizottságot Bencsik helyett Nagy Bence fogja vezetni. Mindkettőjük megbízatása december 31-én jár le.

Bencsik Márta médiajogász, a ferencvárosi médiacég új vezetője.
Bencsik Márta médiajogász, a ferencvárosi médiacég új vezetője. Fotó: radio9.hu

Az ügyvezetés kérdése hónapok óta húzódott a cégnél. Az ügy onnan indult, hogy Vágvölgyi B. Andrást, a 9 magazin főszerkesztőjét májusban elbocsátotta Hagymási Zoltán, a Ferencvárosi Média Nonprofit Kft. vezetője. Ezt követően a lap szerkesztősége jelezte: ha nem helyezik vissza Vágvölgyit, a teljes szerkesztőség felmond. Baranyi Krisztina polgármester is megdöbbenésének adott hangot.

Vágvölgyi B. András
Vágvölgyi B. András. Fotó : eirodalom.ro

A grémium végül Hagymási menesztése mellett döntött, és új ügyvezetőt is választott Hoffmann György személyében, azonban ezt a testületi döntést megvétózta a polgármester.

A mai ülésen a szótkérek.hu szerint arra is fény derült, hogy a médiacégnél vállalkozóként bedolgozó újságírók többségének már lejárt a szerződése, és egy ember kivételével mindenkit maradéktalanul ki is fizettek.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: a 9 magazin korábbi száma. Fotó: 9magazin.hu.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások