fbpx
Szabó László, a Mediaworks Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatója a Figyelő TOP 200 gálaestjén a Bálna Budapestben 2021. november 4-én.

Új állást kapott Szabó László, a Mediaworks volt vezérigazgatója

A kormánypárti médiagólem tavaly távozó első számú vezetője ezúttal az oktatási szférában, a még nem is létező Fudan Egyetem fenntartásáért létrehozott alapítványnál tevékenykedik ezután.

Több változás is történt a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány élén – számolt be a hvg.hu.

A tavaly nyár óta működő alapítvány körül az ötödik Orbán-kormány megalakulásával megváltoztak a körülmények, ugyanis az eddigi projektgazda, Palkovics László most a Technológiai és Ipari Minisztériumot irányítja, a Fudan-ügy és a Fudan-alapítvány pedig a Kulturális és Innovációs Minisztérium fennhatósága alá került Csák János miniszter hatáskörébe.

A még június végén kezdeményezett, de csak mostanra benyújtott változások a következők: Palkovics távozott a kuratórium elnöki posztjáról, helyét Csák János vette át. A kuratóriumi tagok közül Palkoviccsal együtt leváltották Kovácsics Ivánt is, aki kezdettől a testület tagja volt.

Kovácsics helyét pedig a volt Mediaworks-vezér Szabó László foglalta el, akit egy másik döntéssel ki is neveztek főigazgatónak.

Mint arról a Media1 beszámolt, Szabó, aki Liszkay Gábor 2020-as távozása után lett a KESMA-hoz tartozó Mediaworks vezetője, tavaly novemberben távozott a Mediaworks vezérigazgatói posztjáról, majd helyét Kálmán Erika vette át, aki nagy leépítésekbe és átalakításokba fogott a vállalatnál. A Mediaworks után gyógyszeriparral foglalkozó miniszteri biztosi posztra nevezték ki Szabót.

Néhány napja derült ki az is, hogy a Mediaworksöt tulajdonló KESMA elnöke lett a Mediaworksöt Szabó László előtt irányító Liszkay Gábor.

Liszkay Gábor lett a kormánypárti médiagólem, a KESMA elnöke

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Szabó László, a Mediaworks Hungary Zrt. volt elnök-vezérigazgatója a Figyelő TOP 200 gálaestjén a Bálna Budapestben 2021. november 4-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások