fbpx
Azonnali.hu

Leállt a frissítéssel az Azonnali

Hétfő óta egyáltalán nem közöl friss írásokat a portál.

„Mik vezettek több mint 60 ezer elégedetlen ember kormányellenes tüntetéshez Prágában? ” – ezzel a címmel jelent meg legutóbb anyag az Azonnali.hu-n. Az írást hétfőn reggel pubikálták.

Azóta több mint két és fél nap telt el, de az újság azóta sem frissül és az Azonnali Facebook-oldalára sem került ki új tartalom, amiből arra lehet következtetni, hogy miután lejárt a lapnál dolgozók felmondási ideje, az Azonnali mostanra végleg beszüntette a működését, vagyis a legutóbbi egyben a legutolsó anyag is.

Idén augusztus 4-én elsőként írtuk meg, hogy hamarosan megszűnik az Azonnali, amit akkor Gerényi Gábor társtulajdonos erősített meg és a kiadó veszteséges működésével indokolt. Szavai alapján a tulajdonosok nem akarják tovább finanszírozni a mínuszos működést.

Ungár Péter, a többségi tulajdonos sem akkor, sem azóta nem akart nyilatkozni, erre vonatkozó megkereséseinket elhárította. A szerkesztőség sokáig nem reagált a hírekre,  megszűnés tényét augusztus 11-én jelentette be hivatalosan a szerkesztőség (azt írták, erről korábban nálunk, a Media1-en olvastak először), de jelezték, hogy még néhány anyagot közölni fognak az őszi bezárásig. Ez utána így is maradt egészen mostanáig, és valóban még publikáltak írásokat.

Mint arról a Media1 beszámolt, a lapot kiadó Azonnali Média Kft. várhatóan végelszámolással megszűnik. A kft.-hez tartozik az Egri Ügyek portál is, de Pintér Bence, a szintén Ungár Péter érdekeltségébe tartozó Ugytudjuk.hu győri főmunkatársa az Azonnali kapcsán készített podcastbeszélgetésünk során azt nyilatkozta, hogy az Egri Ügyek portált átveszi várhatóan a Kő a Mezőn Nonprofit Kft., amely szintén Ungár Péter érdekeltsége. (Csarnó Ákos, az egri portál főszerkesztője is azt mondta érdeklődésünkre pár hete, biztos benne, hogy az egriugyek.hu oldal tovább működik majd, ám akkor még nem derült ki, hogy ez milyen formában valósul meg, míg Gerényi Gábor már úgy fogalmazott, szerinte Ungár Péter valamelyik cége veszi át a lapot.)

A Media1 egyik augusztus végi podcastjában Bakó Beáta, az Azonnali alapító társfőszerkesztője, aki jelenleg szülési szabadságon van és emellett az Azonnali tavaly leváltott másik társfőszerkesztője, Bukovics Martin alapította Gemištnek ír anyagokat, azt nyilatkozta, szerinte Ungár Péter politikai döntést hozott a lap bezárásáról. Az imént már megemlített Pintér Bence, aki tavaly Bukovics Martin elbocsátása után ideiglenesen vezette egy darabig az Azonnalit megbízott főszerkesztőként, azt mondta, ez nem igaz, nem erről van szó.

A megszűnő Azonnali volt társfőszerkesztője szerint Ungár Péter politikai döntést hozott a lap bezárásáról – Interjú Bakó Beátával (Media1 Podcast)

Pintér Bence: „Nem politikai döntés az Azonnali bezárása, nem értek egyet Bakó Beátával”

Az Azonnalit 2018-ban alapították. A lappal kapcsolatos anyagaink itt találhatók.

További hírek érhetők el a Media1-en.

Fotó: Kasza János / Media1
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások