fbpx
Ivan Szafronov orosz újságíró.

24 év börtönre számíthat Ivan Szafronov orosz újságíró a cikkei miatt

A médiamunkás nem hajlandó aláírni a „beismerő vallomást”.

Példátlan, 24 éves börtönbüntetésre számíthat Ivan Szafronov orosz újságíró – írta a The Guardian nyomán a Privátbankár.

A Kommerszant és a Vedomosztyi korábbi katonai tudósítójárát hazaárulással vádolják abban a bírósági eljárásban, amelyet titkos bizonyítékokkal, zárt ajtók mögött folytattak le.

Egy orosz ügyész alkut ajánlott az újságírónak: amennyiben aláírt volna egy beismerő vallomást, az ügyész „csak” 12 év börtönbüntetést javasolt volna. Szafronov azonban megtagadta ezt.

Az újságíró ügyvédje szerint az ügy megmutatta, hogy az újságírói munkáért hosszú időre börtönbe kerülhet az ember Oroszországban. Szafronov 20 darab Szu-35-ös vadászgép Egyiptomnak történő eladásáról írt korábban; a cikkei után az üzletet megszakították, és Szafronov írásai miatt Egyiptom panaszokat emelt Oroszország felé.

Frissítés

Egy újabb hírben arról számolunk be, hogy időközben meg is van az ítélet, és a bíróság végül nem 24, hanem 22 év börtönre ítélte a fegyverbeszerzésekről és vadászgép eladásokról cikkező újságírót. Egy ügyvéd szerint ezekután minden újságírónak mérlegelnie kell, hogy érdemes-e ebben a szakmában maradniuk.

Az ügyész által kért 24 év helyett végül 22 év börtönt kapott az az orosz újságíró, aki megpiszkálta egy fegyverbeszerzés ügyét

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Ivan Szafronov orosz újságíró. Fotó: Euronews France / YouTube.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások