fbpx
Keverőpult a Spirit FM stúdiójában

Egy hónap után visszakapcsolták a Spirit FM internetes adását

Némiképp elhúzódott az internetes rádiózás engedélyeztetési folyamata a Médiatanácsnál, de péntek délutántól újra szól az adás a neten.

A Media1 információi szerint az NMHH Médiatanácsának e heti, keddi ülésén engedélyt adott arra, hogy a Spirit FM-et működtető Közösségi Rádiózásért Egyesület az interneten, streaming segítségével is terjeszthesse a rádió műsorát.

Erre azért volt szükség, mert az egyesület ugyan idén augusztus elején megkezdhette a médiatanácsi pályázaton elnyert végleges médiaszolgáltatási jogosultságával a sugárzást a Budapest FM 92,9 MHz közösségi rádiós frekvencián, azonban az internetes terjesztéshez egy külön médiatanácsi engedélyre is szükség volt, Magyarország ugyanis hatósági engedélyhez köti a netes rádiózást is. A frekvenciapályázatot követően az FM-frekvenciával kapcsolatban aláírt hatósági szerződés nem tartalmazta, hogy a rádió a neten is terjesztheti műsorát, ezért szükségessé vált a Spirit FM hatósági szerződésének módosítása, amit a Médiatanácsnak is szentesítenie kellett.

Az engedélyeztetés nagyon elhúzódott, mivel a Médiatanács július végén megkezdte közel egy hónapon át tartó nyári szabadságát, így a testület nem tudott foglalkozni a Spirit FM üzemeltetőjének kérelmével, a rádió pedig emiatt kénytelen volt mellőzni a streaminges terjesztést engedély hiányában, miközben az FM-adás ekkor már zavartalanul üzemelt.

A Spirit FM weboldalán, a spiritfm.hu címen pénteken délután elérhetővé vált az adás.

A Médiatanács e heti ülésén egyébként elkezdett foglalkozni a szeptember 3-án éjféltől frekvencia nélkül maradó Tilos Rádió frekvenciapályázatával és rádiókat bírságolt meg – erről itt érhető el hírünk.

Több rádiót is megbírságolt a Médiatanács a hosszú nyári szünetet követő első ülésén, és a Tilos Rádió ügyével is foglalkoztak

További hírek érhetők el a Media1 oldalán.

Megtalál minket Facebookon is.

Borító: Keverőpult a Spirit FM rádióban. Fotó: Media1 / Szalay Dániel
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások