fbpx
Hotel Carbona

Leállt a Médiatanács, 4 csillagos luxushotel várja a tagokat

Közel egy hónapig ülésezési és tanácskozási szünetet tart július 27. és augusztus 22. között a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa, értesült a Media1. Az NMHH és a hévízi négycsillagos Naturmed Hotel Carbona közötti szerződés alapján a tagok ezúttal is közpénzen pihenhetik ki a heti egyszeri, többnyire néhány órás ülésezéssel szerzett fáradalmaikat.

A médiahatóság munkatársai már hosszú évek óta jogosultak a HírTV alapítójához köthető hévízi wellnesshotelben pihenni, a szerződésre annak idején az Mfor bukkant.  A Hévízen lévő szállodával az első szerződést még az első Orbán-kormány idején, 2000 márciusában kötötte az NMHH elődje, az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT), amikor még 35 millió forintba került egy év, majd ez közel a duplájára nőtt, amikor a 2017 és 2020 közötti időszakra megkötött 197 millió forintos szerződés egy évre lebontva 65,6 millió forintra nőtt.

Ezt követően újabb három évre is hasonló, 197 millió forint összegről kötötték a szerződést, így éves szinten 65,6 millió forintot emészt fel az NMHH-sok pihenése. Az NMHH szerint azonban megéri a szállodának fizetni az összegért, mert egy saját üdülőt drágább lenne fenntartani. Az, hogy milyen pazar körülmények várják a médiahatóság pihenni vágyó munkatársait, jól látszik az alábbi videón.

A Médiatanács egyébként tavaly nyáron a mostani 27 naphoz képest valamelyest hosszabb időre, 40 napra állt le a heti egyszeri ülésezéssel a nyár végén, de a grémium idén már tartott máskor is leállást.

A Médiatanáccsal függ össze az másik mai hírünk is, hogy a Médiatanács nemrég meghosszabbította a Sláger FM médiaszolgáltatási jogosultságát újabb évekre, egészen 2030-ig. A Budapest FM 95,8 MHz frekvenciával kapcsolatos döntésről az NMHH nem számolt be a publikumnak, a döntésről a médiaszolgáltató adott ki közleményt.

A Médiatanács egyébként épp most kezdte meg közel egy hónapos nyaralását

.

Még több hír található a Media1-en.

Megtalálhat minket a Facebookon is, és kérheti híreinket Telegramon is, hogy biztosan ne maradjon le a tartalmainkról!

Borító: Naturmed Hotel Carbona
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások