fbpx
Tóth-Szenesi Attila, az Index főszerkesztője. Fotó: Czémán Anna / Media1

Távozik a Telextől Tóth-Szenesi Attila, az Index Dull Szabolcs előtti főszerkesztője

A Media1 úgy tudja, hogy a 444-hez igazol át a Telex politikai, gazdasági és közéleti rovatának vezetője.

A Telex közleményben tudatta a Media1.hu-val hétfőn, hogy távozik stábjából Tóth-Szenesi Attila (TSZA), aki 2020 decemberében csatakozott a Telexhez, azóta az újság politikai, gazdasági és közéleti témáival foglalkozó rovatát vezette, korábban, Dull Szabolcs előtt, 2017 júliusától 2019 decemberéig az Index főszerkesztője is volt.

A közlemény úgy fogalmaz, hogy Tóth-Szenesi Attila munkaviszonya a felmondásával szűnik meg.

Bár a közlemény erre nem tér ki, a Media1 úgy tudja, hogy Tóth-Szenesi Attila a Magyar Jetihez tartozó 444.hu portáltól kapott ajánlatot, karrierjét ott folytatja majd a jövőben.

(Frissítés 19.00: A Media1 híre után néhány órával a 444 szerkesztősége a támogatói számára fenntartott Facebook-csoportban megerősítette, hogy Tóth-Szenesi Attila, a Telex rovatvezetője hozzájuk igazol, újságíró-szerkesztői pozícióba.)

Tóth-Szenesi Attilával még akkor készítettünk interjút, amikor 2019-ben az Indexnél volt főszerkesztő és a lap a 20. születésnapját ünnepelte – a beszélgetés itt érhető el. Tóth-Szenesi Attila is a tömeges távozásokkor távozott az Indextől, de Dull menesztése után néhány hónapon át még átmenetileg vállalta, hogy megbízottként levezényli az átadás-átvétel időszakát, ezért csatlakozott csak a Telex indulása után némiképp később a stábhoz.

Egy hónapja egy másik ismert ősindexes munkatárs, Földes András, a Pulitzer Emlékdíjas videóriporter is távozott a Telextől, amiről itt írtunk.

Távozik Földes András, a Telex Pulitzer-emlékdíjas munkatársa

További hírek érhetők el a Media1-en.

Borító: Tóth-Szenesi Attila, az Index főszerkesztőjeként interjút ad a Media1-nek 2019-ben, az Index születésnapján. Fotó: Czémán Anna / Media1
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások