fbpx
Németh Balázs, az M1 műsorvezetője.

A Népszava már tudni véli, hová igazol Németh Balázs az MTVA-tól

A Népszava szerint a köztévés karrierje után Németh Balázs, az MTVA távozó műsorvezetője Deutsch Tamás öccsét válthatja az M1 után az atlétikai vb-t koordináló testületben. A Media1 információi szerint van egy másik állásajánlata is Németh Balázsnak.

Egy kormányhatározat nyomán a napokban derült ki, hogy a jövőre esedékes budapesti atlétikai világbajnokság szervezését és rendezését lebonyolító testület élére kormánybiztost neveznek ki Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár személyében – írta a Népszava online kiadása, hozzátéve, hogy ezzel gyakorlatilag kivették a lényeges döntéseket Deutsch Péter kezéből, aki a Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója és az atlétikai világbajnokság projektvezetője.

A döntés azért volt meglepő, mert Deutsch Tamás öccse az érinthetetlen kategóriába tartozott a bátyja révén – mint azt a Telex írta korábban, a kormány azért döntött az átszervezés mellett, mert „elszámolási hiányosságokat tapasztalt”.

A Népszava úgy értesült, hogy Deutsch Péter háttérbe szorítása után elkezdődött az utód keresése, a lap szerint a feladatra Németh Balázst, a köztévé távozót hírolvasóját kérték fel.

Németh Balázs, ahogy arról a Media1 elsőként beszámolt, a napokban úgy döntött, távozik a közmédiától, melynek egyik legismertebb arca volt – de egyben a legtöbbször bírált műsorvezetője is, ugyanis többször személyes kommentárt fűzött a hírekhez, ami a híradóban törvényileg is tilos. 2019-ben például élő adásban úgy fogalmazott Hadházy Ákos országgyűlési képviselő tiltakozásáról, hogy „eddig épeszű ember nehezen tudta volna elképzelni, hogy ilyen trágár szöveget mutogat egy képviselő a parlamentben.” A törvény tilalom ellenére elhangzó személyes kommentárjai miatt a Médiatanács több alkalommal is elmarasztalta az MTVA-t, ám tavaly decemberben a közmédia vezetése Egyesy Géza-díjjal ismerte el Németh munkáját.

Máshonnan is érkezett ajánlat

A Media1 egyébként úgy tudja, hogy Németh Balázs több állásajánlatot is kapott az elmúlt időszakban, miután eldöntötte, hogy elhagyja a köztévét. Amikor a napokban ismerősei megkérdezték tőle, hol folytatja karrierjét, azt mondta nekik, hogy még nem döntött.

Németh Balázst a Media1 is kereste, hogy megtudjuk, megtudja-e erősíteni a Népszava értesülését de nem kívánta kommentálni.

Lapunk egy külön cikkben arról ír, hogy mi vezetett oda, hogy 2 milliós fizetése ellenére új kihívások után nézett Németh Balázs, és milyen belső feszültségek, nézeteltérések voltak közte és az M1 csatorna hírigazgatója között.

„A Pitbullal” való feszültségek vezettek el Németh Balázs közmédiás távozásához

Beismerte az MTVA, hogy távozik Németh Balázs, az M1 műsorvezetője, de az állami média szerint nem felmondott, hanem nem gördítettek akadályt az elé, hogy új kihívást fogadjon el máshol

„A lendület már nincs meg” – kiszivárgott Németh Balázs közmédiás búcsúlevele

 

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Németh Balázs, az M1 műsorvezetője. Fotó: adáskép
Teads

Tűpontos célzás a másodpercek töredéke alatt – Hogyan működik a Teads mesterséges intelligenciája? (x)

A digitális reklámpiac régóta egy nehéz választás előtt áll: minőség vagy széles elérés? Az elmúlt néhány évben, ahogy a vásárlás egyszerűbbé és gyorsabbá vált, a reklámipar konszolidálódott, a hirdetők egyre nagyobb közönséget szerettek volna megszólítani, ám mindez a minőség rovására ment. A Teads erre egy saját mesterséges intelligencia-rendszer fejlesztésével válaszolt, amely milliszekundumok alatt képes eldönteni, hogy egy adott felhasználónak mikor és milyen hirdetést jelenítsen meg a rendszer.

Tovább a részletekért »
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások