fbpx
Németh Balázs, az MTVA / M1 távozó munkatársának kiszivárgó levelének egy részlete

„A lendület már nincs meg” – kiszivárgott Németh Balázs közmédiás búcsúlevele

Az állami M1 televízió távozó műsorvezetője szerda este, néhány órával munkaviszonya megszűnése előtt búcsúlevélben írta meg a közmédia munkatársainak, miért döntött a távozás mellett, és ebben olyanokat említett, hogy elfogyott a lendület, és várta már a befejezést, ami néha látszódott is. A levél hamar kiszivárgott a Media1.hu portálhoz. Ismertetjük a levél tartalmát.

Néhány órával azelőtt, hogy saját kezdeményezésére megszűnt szerda éjfélkor Németh Balázs, az MTVA munkatársának munkaviszonya, és nem sokkal azután, hogy elbúcsúzott néhány mondattal az M1 Híradó nézőitől (lásd erről készített videónkon), azt írta a műsorvezető az állami médiavállalat munkatársainak küldött körlevelében, hogy

„egy ideje vártam erre a pillanatra, láthattátok rajtam, sajnos néha a nézők is.”

Hozzátette, hogy mindennél jobban szerette ezt a munkát,

„Az M1 volt az életem, saját gyermekemnek tekint(ett)em, tiszta szívvel, teljes erőbedobással dolgoztam.”

Azt is elismerte ugyanakkor, hogy

„a lendület már nincs meg (az okait ismeritek, látjátok, tapasztaljátok…), félgőzzel pedig hülyeség lenne folytatni, nem az én stílusom.”

Németh Balázs hozzátette, hogy első munkahelyén (ez a TV2 volt, ami mellett párhuzamosan a Magyar Kajak-Kenu Szövetségnél volt sajtós – megj. a szerk.) 13 és fél évig dolgozott, a másodikon (MTVA – megj. a szerk.) 11 és fél évig, míg a harmadik egy rövidebb, de fantasztikus kaland lesz. (Németh Balázs ezzel feltehetőleg arra utalt, hogy sajtóhírek szerint az MTVA távozó műsorvezetője Deutsch Tamás öccsét válthatja az M1 után a budapesti atlétikai vb-t koordináló testületben 2023. augusztus 27-ig, vagyis új megbízatása nagyjából egy évre szól.)

A körlevélből az is kiderül, hogy Németh Balázs az M1-től való távozása után mindössze egy nap pihenőt tart csütörtökön, és pénteken már kezdeni is fog új munkahelyén. A levélben ezek után azt írta, hogy köszöni a rengeteg segítséget és szeretetet, „találkozunk még!”. Németh Balázs levele végül egy utóirattal zárult.

Utóirat

A levélhez hozzátűzött utóirat így szólt:

„Utóirat: ahogy megszokhattuk, a levelem vélhetően perceken belül eljut az internetes portálokhoz, tőlük is érzékeny búcsút veszek. Megtisztelő volt a kitüntetett figyelem, a sok címlap, cikk és mém 😉 Folyt. köv.”

Németh Balázs a körlevelét egyébként 20:47-kor küldte (az azóta már ex-)munkatársainak, de a jóslata végül nem teljesen jött be, mert nem perceken belül, csak valamikor 23 óra körül, azaz 2 órával később jutott el a levél a Media1.hu-hoz az egyik közmédiás szivárogtatónak köszönhetően.

Mint arról a Media1 beszámolt, Németh Balázs a Németh Zsolttal, az M1 TV Pitbull néven is emlegetett hírighazgatójával való súrlódásai után döntött úgy hónapokkal ezelőtt, hogy az áprilisi országgyűlési választásokat követően új kihívások után néz. A Celebként is emlegetett műsorvezető és Pitbull közötti feszültségekről elég sok információ kiszivárgott az MTVA belső ügyeire közeli rálátással bíró személyektől portálunkhoz, erről szóló írásunk itt található.

A közmédiások egyébként szerda este még búcsúbulit tartottak Németh Balázsnak a tévéstúdióban, a történtekről Németh Balázs az Instagram Stories szolgáltatásában fotókat is közzétett.

„A Pitbullal” való feszültségek vezettek el Németh Balázs közmédiás távozásához

Németh Balázs teljes levele

Aább a levél teljes terjedelmében.

Németh Balázs (MTVA) kiszivárgott búcsúlevele 2022.08.31-én. Forrás: Media1 / olvasónktól
Németh Balázs (MTVA) kiszivárgott búcsúlevele 2022.08.31-én. Forrás: Media1 / olvasónktól

 

Így búcsúzott Németh Balázs az M1 Híradó nézőitől (VIDEÓ!)

További hírek érhetők el  a Media1-en. Megtalál minket Facebookon is! Híreinket kérheti ingyenesen Telegram hírcsatornákon is.

Borító: Németh Balázs, az MTVA / M1 távozó munkatársának kiszivárgó levelének egy részlete. Forrás: Media1 / olvasónktól
Teads

Tűpontos célzás a másodpercek töredéke alatt – Hogyan működik a Teads mesterséges intelligenciája? (x)

A digitális reklámpiac régóta egy nehéz választás előtt áll: minőség vagy széles elérés? Az elmúlt néhány évben, ahogy a vásárlás egyszerűbbé és gyorsabbá vált, a reklámipar konszolidálódott, a hirdetők egyre nagyobb közönséget szerettek volna megszólítani, ám mindez a minőség rovására ment. A Teads erre egy saját mesterséges intelligencia-rendszer fejlesztésével válaszolt, amely milliszekundumok alatt képes eldönteni, hogy egy adott felhasználónak mikor és milyen hirdetést jelenítsen meg a rendszer.

Tovább a részletekért »
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások