fbpx
Havas Henrik

„A gyomrom kifordul attól, amit Friderikusz csinál” – Havas Henrikkel beszélgettünk

Havas Henrik interjút adott a Media1-nek abból az alkalomból, hogy szombaton elindult a YouTube-csatornája és nem állta meg, hogy szokása szerint ne szóljon be Friderikusznak.

MEDIA1: Most indul a Havas Henrik online Youtube-csatorna, ahová ezentúl hétről hétre gyárt majd tartalmakat. Korábban egy bérház folyosóján harangozta be a tervezett videós sorozatait, elég rossznak tűntek a körülmények, most viszont ahhoz képest jóval professzionálisabbak az adottságok, mint amikor azt figyeltük a videó közben, hogy mikor dől ki ön mögött a korlát a gangon. Ezek szerint talált egy szponzort a felvételekhez?

HAVAS HENRIK: Nem. Szerelemből dolgozunk, nem csak én, de az apró kis stáb is, a két operatőr, a vágó, az asszisztens és természetesen én is.

MEDIA1: Pedig azt hittem, hogy önnek fontos a pénz.

HAVAS HENRIK: Általában rendesen megfizetnek, de most nem ez a helyzet. Meg kell mondanom, én ingyen még nem dolgoztam tévé- vagy rádió stúdióban. Egyetlen alkalmat kivéve.

Sanyika (Friderikusz Sándor – megj. a szerk.) hívott meg a 40. születésnapja alkalmából rendezett ünnepi adásba. Egy kerékre szerelt dobogón tolták be, egy trónon ült, több ezer mécses világított körülötte, tényleg nagyon szép volt minden. Mondtuk is Betlen Janival, hogy ha korona lenne a fején, elmehetne Freddie Mercurynak. Ahhoz talán meg is lettek volna az adottságai. Szóval Sanyi meghívott minket a szülinapi műsorába, azt mondta a közönségnek, hogy az ország két legjobb riporterét hívta meg. Ebben nem is tévedett. Megjegyzem, teljesen természetes, hogy ingyen mentünk a műsorába, de az öltözőben még egy pohár víz sem volt és amikor az asszisztenssel hozattam magamnak egy pohár kólát, azt ki kellett fizetnem. Egyébként semmi bajom nem lenne a Sanyival, ha énekelne.

De beszéljünk inkább rólam, mert nekem legalább vannak saját ötleteim!

Havas Henrik

MEDIA1: Milyen műsort láthatnak az érdeklődők és milyen nézettséggel lenne elégedett?

HAVAS HENRIK: Engem a nézettség soha nem érdekelt, mert tetszik, vagy nem tetszik, de én csak magamat tudom adni. Így vagyok a könyvekkel is. Írtam már 29-et, de soha nem figyeltem, hogyan alakulnak a fogyási adatok.

Mivel a napi politika rongálja az egészségemet, ezért már nem csinálok Havas megmondja- meg Saller típusú műsorokat.

Lesz egy beszélgetős sorozat, amiben Bakács Tibor szalámitolvaj teológussal meg Matejevszki Iván echte bolgár üzletemberrel, amatőr szakáccsal és zenésszel beszélgetek. Bakáccsal kénytelen voltam kibékülni, Ivánt imádom, mert időnként dalra fakad és isteni dolgokat főz.

Készül Havas Henrik új műsora
Készül Havas Henrik új műsora

MEDIA1: Miért volt haragban Bakáccsal?

HAVAS HENRIK: Egyrészt idegesít, hogy állandóan jön ezzel a szalámi-üggyel, másrészt pár éve elég hangosan kérte rajtam számon, hogy miért csak hármast kapott Csiszár az államvizsgán. Mondtam, hogy bár nem tartozik rá, de az igazság az, hogy szegény Jenő egy roppant szar szakdolgozatot adott be és hát egyetlen kérdésre sem tudott normálisan válaszolni. Na, erre Bakács hisztizett, hogy nem lehetett szar az a dolgozat, mert ő írta.

Havas Henrik és az induló YouTube-műsorának felvétele (werk)
Bakács Tibor beszól Havas Henrik YouTube-műsorának felvételén (werk).

Ami a többi műsort illeti, azt hittem, hogy eredeti ötlet egy kisgyerekkel beszélgetni, aztán Zsófi, az unokám mondta, hogy ő már évek óta néz angol meg spanyol oldalakat, úgyhogy nem túl eredeti a gondolat. Szóval Jancsikával beszélgetek, aki 11 éves, óriási fazon. Az első kérdése az volt, hogy életemben mikor okoztam a legnagyobb kárt. Szerintem a nézők is imádni fogják.

Havas Henrik Jancsikával beszélget
Havas Henrik Jancsikával beszélget

A harmadik szereplő a tizenvalahányszoros pornó Oscar-díjas Mónika (A művészneve Monique Covet), akiről kevesen tudják, hogy diplomás szexuálterapeuta, aki Olaszországban és Magyarországon is diplomázott. Ő az interneten angolul, olaszul és németül válaszol normális, hülye, nagyon hülye és aberrált kérdésekre is.

Havas Henrik és Monique Covet
Havas Henrik és Monique Covet

Na, szóval ennyi a kínálat, legalábbis egyelőre.

MEDIA1: Hol készülnek a Havas Henrik online adásai?

HAVAS HENRIK: Jancsikával és Mónikával a Pozsonyi úti irodámban vettük fel a videókat, Bakácsékkal Iván konyhájában, ahol beszélgetünk, eszünk és hallgatjuk Ivánt, amikor dalra fakad. Ja, egyébként a videók már elérhetők!

Matejevszki Iván és Havas Henrik
Matejevszki Iván és Havas Henrik

MEDIA1: Azt mondta, hogy a Havas Henrik online csatornán nem lesz politika. Képes lesz megtartóztatni magát?

HAVAS HENRIK: Amikor 2017 decemberében Vona Gáborról írtam könyvet, magamtól is tudtam, hogy a választások előtt ez öngyilkosság, de biztos, ami biztos, megüzenték, hogy tönkretesznek. Megmondom őszintén, ha nem 73 éves lennék, akkor így utólag meggondolnám a dolgot, de nem akartam az ATV színvonalára lesüllyedni. Jó, tudom, hogy ott nem korombeliek dolgoznak a Hit Gyülekezetének, de azért én is megérem a pénzemet. Amikor Rogán megjelent a parlamentben a többszázezres Vuitton táskával, megkérdezte a szerkesztő, hogy A nap hírében akarok-e vele foglalkozni. Mondtam, hogy persze. Azt mondta, hogy inkább ne, mert Rogán osztja a hirdetési pénzeket. Úgy voltam vele, hogy hosszú évek után ez az első ilyen jellegű kérés és nem is hoztam szóba Tóni táskáját.

Aztán amikor Németh Sándor nem hosszabbított velem szerződést arra hivatkozva, hogy volt egy vizsgálat, ami természetesen nem történt meg, egyáltalán nem lepett meg, hogy egyetlen kollégám se tette szóvá, hogy ez disznóság. Na, de hát ilyen a mi szakmánk.

Egyébként időnként vannak meglepő felkérések, hívott például a 168 Órához a tulajdonos, mit mondjak, csodálkoztam. Mielőtt megkérdezné, anyagi gondjaim nincsenek és a tenerifei házamban sincs fűtés.

„A Pitbullal” való feszültségek vezettek el Németh Balázs közmédiás távozásához

További tartalmak találhatók a Media1 oldalán.

Frissítés 2022.09.15.

Havas Henrik műsora eltűnt a YouTube-ról. Az emögött meghúzódó okokról Havas Henriket kérdezte a Media1, a válasza itt található.

Eltűnt Havas Henrik új műsora a YouTube-ról – megkérdeztük az okát

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások