fbpx
vihar a Balaton felett

Nincs meteorológus végzettsége az OMSZ új vezetőjének – „A Párt megszállja az időjárás-előrejelzést is” a DK szerint

„Ha a Párt jó időt akar, akkor jó idő lesz, ha a Párt passzátszelet akar, akkor ő fújja a passzátszelet is. Ciklonok, gomolyfelhőzet és hidegfront mostantól mindig Brüsszel és az imperialista Nyugat felől várható, míg a jó idő mindig Keletről érkezik majd”. A Demokratikus Koalíció arra a hírre reagált így, hogy kiderült: az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) új vezetőjének lapinformációk szerint nincs meteorológus végzettsége.
Teads

Tűpontos célzás a másodpercek töredéke alatt – Hogyan működik a Teads mesterséges intelligenciája? (x)

A digitális reklámpiac régóta egy nehéz választás előtt áll: minőség vagy széles elérés? Az elmúlt néhány évben, ahogy a vásárlás egyszerűbbé és gyorsabbá vált, a reklámipar konszolidálódott, a hirdetők egyre nagyobb közönséget szerettek volna megszólítani, ám mindez a minőség rovására ment. A Teads erre egy saját mesterséges intelligencia-rendszer fejlesztésével válaszolt, amely milliszekundumok alatt képes eldönteni, hogy egy adott felhasználónak mikor és milyen hirdetést jelenítsen meg a rendszer.

Tovább a részletekért »

Habár az Országos Meteorológiai Szolgálat két vezetőjét szakmai indokokra hivatkozva menesztették, ideglenes utódjuk – a hang.hu értesülése szerint – nem is meteorológiai szakember, erre vonatkozó végzettséggel nem rendelkezik.

A Magyar Hang portálja felidézte, hogy a Palkovics László vezette minisztérium az OMSZ-hez néhány hónapja igazoló Hanyecz Lászlót bízta meg a szakmai intézmény vezetésével. Hanyecz a hang.hu szerint gazdasági végzettséggel rendelkezik, és ő volt az egyetlen olyan magas beosztású vezető az OMSZ-ben, aki nem írta alá azt a tiltakozó levelet, amiben az OMSZ vezetői az ellen tiltakoztak, hogy a kormány politikailag befolyásolni próbálja az intézményben folyó szakmai munkát és nyomást gyakorol az intézményre.

A hang.hu szerint egyébként Hanyecz valószínűleg csak ideiglenesen vezeti majd az intézményt, mivel közel áll a nyugdíjhoz, és a kinevezésére azért is kerülhetett sor, mert a szervezet működéséhez szükség volt gyorsan egy elnökre, aki a különféle dokumentumokat aláírhatja az intézmény nevében, miután az előző vezetést azonnal hatállyal váltotta le Palkovics László azután, hogy augusztus 20-án kedvezőbb időjárás volt Budapesten 21 órakor az elhalasztott tűzijáték eredetileg tervezett időpontjában, mint amire az előrejelzések alapján nagy valószínűséggel várni lehetett, és a kormánysajtó össztüzet indított az OMSZ-re.

A DK csütörtökön a Media1-nek megküldött közleményében fejezi ki felháborodását, amiért egy meteorológus képesítés nélküli vezetőt nevezett ki a kormány az OMSZ élére. Azt írják, arról van szó, hogy

„a Párt jó időt akar és ezért megszállja az időjárás-előrejelzést is”.

Megemlítették ők is, hogy Hanyecz volt az egyetlen olyan vezető beosztású ember az Országos Meteorológiai Szolgálatnál, aki nem írta alá a vezetők politikai elbocsájtása miatt írt nyilvános tiltakozó levelet.

„Ha a Párt jó időt akar, akkor jó idő lesz, ha a Párt passzátszelet akar, akkor ő fújja a passzátszelet is. Ciklonok, gomolyfelhőzet és hidegfront mostantól mindig Brüsszel és az imperialista Nyugat felől várható, míg a jó idő mindig Keletről érkezik majd, már amikor Orbán Viktor engedélyt ad egy kis jó időre. Természetesen végre meg lehet szüntetni a narancssárga riasztást is, amivel a meteorológusok Soros utasítására próbálták már évek óta lejáratni a Pártot, szivárvány pedig természetesen soha többé nem lesz, az éppúgy nyugati ármány, mint a szakértelem meg a meteorológia” – áll a Barkóczi Balázs, a DK szóvivője és országgyűlési képviselője által jegyzett közleményben, melyben hangsúlyozzák, hogy pártjuk szolidáris az Országos Meteorológiai Szolgálat elbocsájtott vezetőivel és tiltakozó dolgozóival.

Ma egyébként 42 ország meteorológusai és tévés időjárás-jelentői közös nemzetközi nyilatkozatban tiltakoztak az OMSZ-nél történtek miatt.

42 ország meteorológusai és tévés időjárás-jelentői közösen állnak ki az OMSZ elbocsátott vezetőiért

Az ügy előzményeiről itt érhetők el a híreink.

További hírek érhetők el a Media1-en.

Borító: Vihar a Balaton felett. Fotó: stock / Depositphotos.com
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások