fbpx
Csekő Imre, az Index távozó munkatársának profiloldala

Távozott az Indextől a budapesti városháza állítólagos eladásáról cikkező újságíró

Rövidnek bizonyult a közös munka Csekő Imrével, a Magyar Nemzet és a PestiSrácok volt munkatársával, aki az Indexnél a karrierjét a budapesti városháza állítólagos eladásáról szóló, nagy vihart kavaró cikksorozattal igyekezett megalapozni.

A Media1 információi szerint néhány héttel ezelőtt távozott az Index.hu-tól Csekő Imre, a lap egyik ismert politikai újságírója.

Csekő Imre neve mostanra el is tűnt a lap impresszumából, ahová tavaly novemberben került.

Csekő Imre azután vált ismertté, hogy ő írta meg azt a cikksorozatot, ami a budapesti városháza állítólagos eladásáról szólt, és amelynek kapcsán Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere bojkott alá helyezte az Indexet tavaly novemberben arra hivatkozva, hogy a lap szerinte tisztességtelenül járt el az ügyben vele szemben. Az Index cikksorozata kapcsán később egyébként jogi lépéseket is tett a fővárosi vezetés: sajtópert indítottak és büntetőeljárást kezdeményeztek.

Csekő Imrétől június vége óta nem jelent meg írás az Index.hu portálon: utolsó cikkében Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium államtitkárának szavait szemlézte a Mandinerről. A lap és az újságíró között tehát alig több mint fél évvel annak kezdete után szakadt meg az együttműködés.

A Media1 megkérdezte az Index.hu-t is tagjai között tudó Indamedia sajtóosztályát a távozás körülményeiről, így például arról, hogy Csekő vagy a médiavállalat kezdeményezte-e a távozást, illetve hogy meg voltak-e elégedve Csekő indexes tevékenységével, illetve mi az oka, hogy viszonylag rövid idővel Csekő érkezése után máris megszakadt a közös munka. Arra is rákérdeztünk, pótolták-e a kieső munkaerőt, vesznek-e fel a helyére új munkatársat, de a sajtóosztály semmit sem reagált a megkeresésre.

Csekő Imre a kormánypárti Mediaworks holdingtól érkezett az Index.hu-hoz, ahol még néhány nappal a távozása előtt is egy tehetséggondozó programot népszerűsített egy videóban. Az Index előtt olyan lapoknak írt mint a Magyar Nemzet és a PestiSrácok. Még pár nappal az Indexnél való kezdése előtt is jelent meg cikke a Magyar Nemzet hasábjain.

Az Index volt munkatársának valamennyi, a lapnál közölt összes írása (201 cikk és 31 poszt) ide kattintva érhető el.

További hírek érhetők el a Media1-en. Megtalál minket Facebookon és Twitteren is. Híreinket már Telegramon is kérheti, hogy ne maradjon le a legfrissebb tartalmakról!

Borító: Csekő Imre, az Index távozó munkatársának profiloldala
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások