fbpx
We Love Budapest

Megvásárolja az Index anyavállalata a We Love Budapest oldalait az állami pénzekkel felpumpált Magyar Turisztikai Szövetség Alapítványtól

Már szeptemberben az Indamediához kerülhet a We Love Budapest Kft., ezzel a cégcsoport portfóliója a We Love Budapest és a We Love Balaton portálokkal bővül majd. Korábban volt már egy turisztikai portálja (Travelo) az Indamediának, de azt eladta a konkurens Origo kiadójának.

Az Index.hu-t is tulajdonló Indamedia oldalán megjelent bejelentés szerint a mai napon szándéknyilatkozatot írt alá a We Love Budapest Kft. adás-vételéről a jelenlegi tulajdonos Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány és az Indamedia Network Zrt.

A megállapodás értelmében az Indamedia 100 százalékos tulajdonrészt vásárol a turisztikai lapkiadó cégben.

Az akvizíció után az Indamediához tartoznak majd a jövőben a welovebudapest.com és a welovebalaton.hu domének alatt elérhető internetes sajtótermékek kiadói és szerzői jogai is.

A welovebalaton.hu címlapja 2022. augusztus 10-én.
A welovebalaton.hu címlapja 2022. augusztus 10-én.

„A We Love Budapest megvásárlásával fontos tartalmi egységgel bővül cégcsoportunk. Az Index, illetve az Indamedia egyéb kiadványai is hagyományosan erősek a budapesti, urbánus tartalmak előállításában, ezt a vonalat fejlesztjük tovább a We Love érkezésével. A felvásárlással az a célunk, hogy Budapest és Magyarország még több értékét tudjuk megmutatni olvasóinknak, ezzel is növelve az Indamedia üzleti potenciálját”

– mondta Ziegler Gábor, az Indamedia vezérigazgatója.

Az Index és az Indamedia a Budasquare irodaházban található irodájának homlokzata
Az Index és az Indamedia a Budasquare irodaházban található irodájának homlokzata
Fotó: Ladányi András / Media1

A We Love oldalakat a Száraz István nevével fémjelzett, az Origót is működtető New Wave Media indította el, majd két éve az állami SZÉP-kártya pénzekkel felpumpált Magyar Turisztikai Szövetség Alapítványhoz kerültek Matolcsy György fiának barátjától – erről itt érhető el a Media1 korábbi részletes írása.

A We Love Budapestet mostanáig tulajdonló alapítvány ügyeiről itt érhetők el a Media1 korábbi írásai.

A Digitális Közönségmérési Tanács szerint a We Love Budapestnek júliusban 345 ezer, a We Love Balatonnak 115 ezer egyedi látogatója volt.

Az Indamedia egyszer már jelen volt a turisztikában

Az Indexet tulajdonló Indamedia nem először próbálja megvetni a lábát a turisztikai médiában. Korábban övék volt a Travelo nevű oldal, ám attól 2017-ben megváltak, és eladták az Origót működtető New Wave Mediának. Vagyis épp ugyanannak a cégcsoportnak adták el a lapot, ahonnan a most felvásárolt We Love Budapest és We Love Balaton oldalak is indultak.

Kasza János, Szalay Dániel

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: A welovebudapest.com címlapja 2022. augusztus 10-én.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások