fbpx
Budapest vezetésének sajtótájékoztatója.

Sajtópereket indít a főváros és büntetőfeljelentést tesz a főpolgármester-helyettes rágalmazásért

A Városháza eladásának ügyében megjelent cikkek miatt.

Rendkívüli sajtótájékoztatót tartott Budapest városvezetése, ahol bejelentették többek között, hogy feljelentéseket fognak tenni az elmúlt időszakban megjelent hanganyagokkal, cikkekkel kapcsolatban, amelyek a Városháza esetleges eladásáról, illetve ebben különböző városvezetők szerepéről szóltak – számolt be a Telex.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere szerint a kikerült felvételen – amin, a legfrissebben egy 53 ezer négyzetméteres, Bécsi úti telek értékesítésről van szó – olyan személyek beszélnek, akik semmilyen kapcsolatban nincsenek a városvezetéssel, és olyan állításokat tesznek, amelyek nem igazak.

Karácsony elmondta: mivel a hazug rágalmak konkrétan törvénysértő módon hangzottak el, ezek tényként való bemutatása pedig bűncselekmény, ezért feljelentést tesznek.

A legújabb szivárogtatásos hanganyagon egyébként állítólag 2021. október 6-án Gansperger Gyula üzletember beszél, és az elmúlt hetekben már széleskörűen megismert ingatlanosok és városházi vezetők szerepét taglalja – írta a Telex.

Egészen abszurd, hogy olyan emberek, akikkel semmilyen kapcsolatban nem áll a városvezetés, ha bármit mondanak egy hangfelvételen, az bizonyító erejű bárkinek – fogalmazott Karácsony, aki megismételte:

azokkal a lapokkal szemben, amelyek tényként állítottak ezek alapján dolgokat, feljelentéseket fognak tenni.

Ezt követően Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes beszélt arról, hogy a felvételen hallható személyeket nem ismeri, velük nem találkozott, a vádakat visszautasítja, „és rágalmazásért büntetőfeljelentést tesz ismeretlen tettes ellen”; az ellen, akit a sajtó egy része Gansperger Gyulaként azonosított. Elismételte: sem őt, sem a Berki nevű embert nem ismeri, elszámolni valója sincs így velük.

A valótlanságokat közlő sajtótermékekkel szemben helyreigazítást fognak kérni.

Mint arról a Media1 beszámolt, még november elején Karácsony Gergely egy Facebook-posztban azt írta: a Városházát mindössze 20 perccel egy őket érintő ügyről szóló anyag élesítése előtt kérdezte meg az Index. Az ominózus írás szerzője Fekete-Szalóky Zoltán főszerkesztő volt. Azóta csatlakozott az Indexhez a korábban a Magyar Nemzetnél és a PestiSrácoknál is dolgozó Csekő Imre, aki szintén publikált a Városházát érintő ügyben – erről ide kattintva olvashatják el a Media1 kapcsolódó írását.

A Városháza eladásával kapcsolatos ügy legújabb fejleményének telexes összefoglalója ide kattintva olvasható el.

További híreket talál a Media1-en!

Borító: Budapest vezetésének sajtótájékoztatója. Fotó: Facebook / Budapest Városháza
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások