fbpx
Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere.

Indexre teszi Karácsony Gergely az Indexet

A biztosítékot az verte ki a politikusnál, hogy állítása szerint mindössze 20 perccel egy vezető anyag élesítése előtt kérdezték meg az általa vezetett budapesti városházát mint érintettet.

„Ma olvastam utoljára Indexet” – számolt be dühösen a mostantól megváltozó médiafogyasztási szokásairól Karácsony Gergely Facebook-bejegyzésben. A budapesti főpolgármester posztjában azt írja: azért döntött így, mert egy, a főszerkesztő, Fekete-Szalóky Zoltán nevével megjelent cikkben azt állítja a lap: a főváros eladni készül a Városháza épületegyüttesét.

„Az index.hu-t sajnálatos módon elérte a fake news korszelleme. A kissé szokatlan módon a főszerkesztő által személyesen jegyzett cikk – a sajtóetikai szabályokat megsértve, a reakciót be sem várva – ma reggel háromnegyed nyolckor úgy került ki vezető anyagként a portálra, hogy mindössze húsz perccel azelőtt kérték egyáltalán a Fővárosi Önkormányzat nyilatkozatát”

– írta Karácsony, aki a cikkel kapcsolatban a következőképp fogalmazott:

„A cikkből persze kiderül, hogy a szerző tényállítása mindössze annyi, hogy a Városháza eladása érdekében »a fővárost vezető koalícióhoz közel álló üzleti körök« megtették az első lépéseket, ebből következtet arra, hogy a Fővárosi Önkormányzatnak van értékesítési szándéka (…)”.

Az Index egyébként végül leközölte Karácsony ezen reakcióját, de úgy azt már nem idézték, hogy ezentúl nem fogja olvasni a lapot: ezt a részt (…) jelöléssel ellátva kihagyták. Igaz, alatta a Facebook bejegyzést teljes egészében is közzétették, úgy ahogy mi most itt.

 

További híreket talál a Media1-en!

Borító: Karácsony Gergely / Facebook
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások