fbpx
Tóth Gabi énekes, a #maradjotthon műsorában

A Fidesztől pattant vissza a Tóth Gabi sajtósának küldött e-mail a Szerencsejáték Zrt.-től kapott támogatási pénz ügyében

Tóth Gabi hivatalos, sajtó számára fenntartott e-mailjére küldött levélben érdeklődött a HVG arról, mekkora összeggel támogatta az énekes erdélyi turnéjáról készült, a HírTV-ben is levetített koncertfilmet az állami Szerencsejáték Zrt., de egy fideszes e-mail címről pattant vissza a levél. Nem is akárkiéről.

A Fidesz levelezőrendszerébe került a hvg.hu e-mailje, amit eredetileg nem is a pártnak szánt az újság, hanem a Fidesz és a kormánypártok politikája mellett mostanában gyakran kiálló Tóth Gabi sajtósának. Arra volt kíváncsi a médium, hogy az énekesnő nyári, erdélyi turnéjáról készült koncertfilmet mennyi pénzzel támogatta az állami Szerencsejáték Zrt. A támogatás tényét a HírTV által idén július 24-én bemutatott kisfilm végén jelezték, a támogatási összeg azonban egyelőre nem ismert.

A hvg.hu a Tóth Gabi hivatalos weboldalán szereplő, sajtó számára fenntartott [email protected] címre küldött levélben érdeklődött szerdán, majd a levél később a levél kézbesíthetetlenségéről szóló hibaüzenettel visszapattant a laphoz. A rendszerüzenetből kiderült, hogy a sajtósnak szánt levél a [email protected] címről át van irányítva a [email protected] címre.

Ez azért meglepő fordulat, hiszen Tóth Gabi oldaláról nem derül ki, hogy az énekesnek Haffner Adriennhez, pláne közvetlenül a Fideszhez köze lenne.

A portál megjegyezte: a fideszes e-mailcím és Haffner Adrienn neve nem ismeretlen, ugyanis ugyanez az e-mailcím van megadva a cégbíróságon hivatalos kapcsolattartásra az Entertainment & More Kft.-nél (korábbi nevén HÍR-MÉDIA 2002 Kft.), melynek fő tevékenysége film-, video-, televízióműsor-gyártás. A vállalkozás ügyvezetője és résztulajdonosa tavaly júliusig Haffner Adrienne (e-vel a végén) volt.

Haffner neve felbukkant tavaly nyáron a Magyar Turisztikai Ügynökség tanácsadóinak listáján is, méghozzá havi bruttó 600 ezer forintos díjazással. Haffnerről az interneten megtalálható, hogy a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Kar Politikatudományi Intézetének mesterképzését végezte el, szakdolgozatát pedig 2017-ben készítette el „Kampánytípusok a Fidesz kommunikációjában” címmel. A konzulense Zárug Péter Farkas politológus volt, aki a 2000-es évek elején az országos politikában is aktív volt – Csurka István MIÉP-elnök tanácsadója volt. A 2010-es évek végén pedig már Miskolc akkori fideszes polgármesterének, Kriza Ákosnak volt a tanácsadója.

Haffner neve ezenkívül előkerül egy 2013-as hírben is, ami arról szólt, hogy a Fidesz egykori országgyűlési képviselője és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) illetve a Médiatanács 2013 tavaszán elhunyt elnöke, Szalai Annamária emlékére alapítványt hoznak létre. A hírben szerepel, hogy az alapítvány kuratóriumi elnöke Varga Mihály miniszter, a kuratóriumnak pedig tagja Haffner Adrienn is.

A hvg.hu kereste a Tóth Gabi film szponzorációja miatt a Szerencsejáték Zrt.-t és az állami cég szponzorpénzeket osztó leányvállalatát, a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft.-t is kérdéseivel, ám hiába, mert a lap cikkének közléséig nem kaptak válaszokat.

Korábban a hvg.hu kikérte az állami Szerencsejáték Zrt. leánycégének támogatási szerződéseit, ebből vált ismertté, hogy az idén január és április között négy hónap alatt 915 millió forintot osztott ki különböző helyekre. Ennek negyede egy vitorlás megvásárlását segítette, de 141 milliónak örülhetett Pataky Attila, 70 milliónak pedig a Békemenetet szervező CÖKA.

Nem először derülnek ki meglepő dolgok sajtósokról. Tavaly például nagy botrányt okozott, amikor egy elhunyt tévés nevével élt vissza Friderikusz Sándor „sajtósa”.

További hírek érhetők el a Media1-en. Megtalál minket Facebookon is.

Borító: Tóth Gabi énekes, a TV2 #maradjotthon című műsorában. Fotó: Media1-archívum
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások