fbpx
Hírek, news.

Így alakult a legnépszerűbb hazai portálok júliusi rangsora

Megérkeztek a Digitális Közönségmérési Tanács (DKT) és az e.Gemius 2022. július havi, a leglátogatottabb magyar portálok látogatottságára vonatkozó adatai. Az elemzés külön is kitért a híroldalak látogatottságának alakulására.

DKT napi átlagos egyedi látogatószám (real user / RU) alapján kialakított top10-es listáját ezúttal is a blikk.hu vezeti, de a második-negyedik helyen sem történt változás, az index.hu-t az origo.hu, majd a 24.hu követi.

Az ötödik helyre a portfolio.hu került nyolc helyet javítva júniusi helyezésén (feltehetően nem függetlenül a megnövekedett gazdasági információ-igénytől). A hatodik helyen változatlanul az nlc.hu található, míg a hetedik helyet az időkép.hu szerezte meg, mely az elmúlt hónapokban az ötödik és hetedik hely között mozgott. A nyolcadik helyre a telex.hu került három helyet előre lépve korábbi helyezéséhez képest. A tízes listát júliusban a ripost.hu és a borsonline.hu zárta.

A top10 weboldal napi átlagos látogatottság alapján 2022 júliusban.

Ezúttal is kicsit más képet mutat a brand alapú lista

Ha nem site, hanem brand alapon állítjuk össze a napi átlagos látogatószámmal mért toplistát, akkor azt láthatjuk, hogy az első két helyezett helyet cserélt (nem először az elmúlt hónapokban). A brand-listán az első helyen az Index áll, míg a másodikon a Blikk. Harmadik helyen mindkét listán az Origóval találkozhatunk, míg a negyediken az 24-gyel. Innentől viszont némileg megváltozik a sorrend a weboldalakhoz képest: az ötödik helyen az Időkép, a hatodikon a Telex, a hetediken a Portfolio, míg a nyolcadikon az NLC áll. Viszont a tízes brandlistát ugyanúgy a Ripost, majd a Borsonline zárja, ahogyan a weboldalak listáját is.

A top10 brand havi látogatottság alapján 2022 júliusban.

Havi összesített egyedi látogatószám alapján a Blikk.hu vezet

A havi összesített egyedi látogatószám alapján készített toplista első helyét – júniushoz képest egyet előre lépve – a blikk.hu foglalta el júliusban. Második helyen most a 24.hu áll – a két oldal között hónapról hónapra változik a felállás, kerülgetik egymást, de trendről nem beszélhetünk. Az index.hu és az origo.hu is helyet cserélt: előbbi most a harmadik helyet foglalhatta el, míg utóbbi a negyedik helyen áll.

Eközben őrzi ötödik helyét a femina.hu. Hatodik a portfolio.hu hat helyet előre lépve. Sorban utána következik az nlc.hu, a ripost.hu és a borsonline.hu, míg a tízes listát most a promotions.hu zárja.

A top10 weboldal havi látogatottság alapján 2022 júliusban.

Kis változás a brand alapú listán

A brandek havi látogatószám alapján összeállított toplistája általában megfelel a brandekhez tartozó (fő) weblapok listájának. Többnyire ez a helyzet most is, kivéve az első két helyet. Míg a weboldalak listán első a blikk.hu és második a 24.hu, addig a brandek listáján éppen fordított a helyzet. Innentől kezdve viszont megegyezik az egyes brandek helye a toplistán a weboldalak helyezésével a harmadik helyezett Indextől a tizedik helyezett Promotions-ig bezárólag.

A top10 brand havi látogatottság alapján 2022 júliusban.Híroldalak látogatottsága

A DKT elemzéseiben visszatérő elem a híroldalak látogatottságának vizsgálata, főleg azért, mert az ilyen tematikájú oldalak dominálják a látogatottsági toplistákat. Idén már két alkalommal, a februári és a márciusi látogatottsági adatok bemutatása során is kitértek erre a szegmensre az orosz-ukrán háború kitörése, majd a magyarországi parlamenti választások kampányának hatásaira reflektálva. Most, az általában „uborkaszezonnak” számító nyári hónapokban az orosz-ukrán háború és az arra adott reakciók begyűrűző hatásai, valamint a részben ezekkel összefüggésben hozott kormányzati, alapvetően gazdasági intézkedések hatásait keresték a híroldalak látogatottságában.

Jól látható, hogy a magukat híroldalként (is) definiáló weblapok átlagos összesített napi látogatószáma (real user) jelentősen, 2,8 millió látogatóról 3 millió látogatóra nőtt. Ennél csak a parlamenti választásokat megelőző hónapban volt egy nagyon picit magasabb a híroldalak látogatottsága.

A híroldalak látogatóinak száma 2022 júliusban.
Fotó: DKT / Gemius

A DKT ezúttal is elkészítette az elemzéseihez kapcsolódó videós összefoglalóját:

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: stock / Depositphotos
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások