fbpx
Hotel Carbona

200 millióért lazulhattak a médiahatóság emberei egy hévízi luxushotelben

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság közpénzköltései kapcsán az is kiderült, mennyit költött az NMHH munkatársai szájhigiéniájára, vagy épp nyelvtanításukra.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) hozzávetőlegesen 200 millió forint értékben vett szállás bérletet egy hévízi luxusszállóba – közölte Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő Facebook-bejegyzésében ma, szerdán.

Bár a hévízi hotelről korábban már írtunk az Mfor nyomán, és fotó- és videófelvételt is mutattunk a négycsillagos, superior kategóriájú Hotel Carbona hotelről, amelyet most Hadházy is érintett a posztjában, illetve már beszámoltunk arról is, hogy a HírTV alapítójához tulajdonosához köthető a hely, most az is kiderült, hogy ez nem az egyetlen hely, ahol szobákat foglaltak a médiahatóság munkatársainak. A Kolping Hotelben például 21 millió forintért igényeltek szobákat egy évre.

„Három év alatt 400 milliót (!) költenek külföldi kiküldetések szervezésére is. Az, hogy ebben az utak költségei is benne vannak, vagy csak a szervezés, nem egyértelmű, de az előbbi esetben is horribilis összegről van szó.”

– jelentette ki Hadházy.

Az is olvasható az országgyűlési képviselő által összegyűjtött adatok között, hogy 5 millió forint költségvetésű vezetői tréninget is szervezett az NMHH, valamint, hogy ugyanekkora összeget költöttek egy év alatt fogászati kezelésekre is.

Kiderült az is, hogy 7 millió forintért küldték az NMHH dolgozóit nyelvórákra amellett, hogy egyszer 6, egyszer pedig 8 millióért rendeltek egy magáncégtől tolmácsfülkét árverésekhez, és a helyiséget 11 millióért bérelték a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól.

A szerződések között egyébként számos szakmai és számítástechnikai szolgáltatás is van.

Hadházy említést tett arról is, hogy Karas Monika, az NMHH és a Médiatanács elnökének fizetése jelentősen megnövekedett és ezzel az egyik legjobban fizetett hivatalnokká vált Magyarországon. Hadházy élesen bírálta az NMHH-t, amiért nem lépett fel az MTVA működését leleplező hangfelvétel kapcsán, miközben ilyen jelentős közpénzeket költ saját magára.

További hírek olvashatók a Media1.hu-n!

Borítókép: Carbona Hotel Hévizen. Itt pihenhetnek a médiahatóság munkatársai.
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások