fbpx
Keverőpult a Spirit FM stúdiójában

Napokig néma marad a Budapest FM 92,9 MHz rádiós frekvencia

A frekvencián az elmúlt időszakban hallható Spirit FM adása átmenetileg csak az interneten érhető el.

Egyik olvasónk, László jelezte a Media1.hu-nak, hogy egy ideje csak éteri csendet, „sistergést” hall a Budapest FM 92,9 MHz frekvencián, amelyen egy ideje ideiglenes jogosultság alapján a Spirit FM volt hallható.

Ellenőriztük olvasónk állítását, és valóban néma egy ideje ma reggel a frekvencia.

A Media1 megtudta, hogy ennek oka, hogy a Spirit FM adását az elmúlt 2 hónapban ideiglenes jogosultsággal terjesztő Németh Média Kft. jogosultsága július 26-án a végéhez ért. A Budapest FM 92,9 MHz rádiós pályázatot megnyerő Közösségi Rádiózásért Egyesület pénteken kezdheti meg a végleges jogosultsága alapján a Spirit FM terjesztését, vagyis az átállás miatt üres jelenleg a frekvencia. A jogosultságot az ATV-hez közeli egyesület 10 + 7 évre nyerte el nemrég egy médiatanácsi pályázaton.

A Spirit FM az interneten jelenleg is elérhető. Az internetes adásban egy tájékoztató hang időnként ismerteti, hogy a Spirit FM pénteken* kezdi meg végleges jogosultságán a sugárzást, ez az oka annak, hogy néhány napig a 92,9 MHz-en adásszünet van. A Facebook-oldalukon a következő tájékoztató olvasható az átállásról:

„Tisztelt Hallgatóink!
Örömmel értesítjük Önöket, hogy július 29-én* pénteken a Spirit FM megkezdi állandó műsorszolgáltatását.  Az ehhez szükséges technikai átállás miatt azonban rádiónk szerdán és csütörtökön csak online lesz elérhető. Az esetleges kellemetlenségek miatt szíves megértésüket, és türelmüket kérjük! Pénteken a megszokott műsorokkal várjuk Önöket a 92.9-es frekvencián is”

A frekvencia átmeneti lekapcsolása miatt Somos András, a Spirit FM egyik műsorvezetője Facebookon tudatta közönségével, hogy a Koncz Zsuzsával készített interjúja később kerül adásba, hogy arról ne maradjanak le azok, akik rádiókészülékkel hallgatták volna az adást.

* Frissítés
A Spirit FM új médiaszolgáltatója végül pénteken sem tudta megkezdeni a sugárzást, mivel úgy tudjuk, az NMHH-tól nem kapott meg egy ehhez szükséges kiegészítő engedélyt a hatóságnál lévő szabadságolások miatt. A Spirit FM már azt ígéri a Facebookon frissített bejegyzésében, hogy augusztus 2-án, keddtől lesz elérhető a végleges médiaszolgáltatási jogosultság keretében.

* Frissítés II. (2022.08.02. 16:59)
Végül augusztus 2-án visszatért az éterbe a Spirit FM, immáron a Közösségi Rádiózásért Egyesület üzemeltetésében, 10 éves végleges frekvenciajogosultsággal, erről különálló hírünkben olvashatnak.

További hírek érhetők el a Media1-en.

Borító: Készül a Spirit FM adása. Fotó: Szalay Dániel / Media1 (archív)

 

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások