fbpx
Lukácsházi Győző.

Meghalt Lukácsházi Győző, a Klasszik Rádió egyik alapítója, a Magyar Rádió volt szerkesztője

Lukácsházi Győzőt életének 69. évében érte a halál.

Hosszan tartó, súlyos betegség után július 26-án elhunyt Lukácsházi Győző tubaművész, zenei ismeretterjesztő, műsorvezető, a Klasszik Rádió egyik alapítója, a Bonbon matiné megálmodója – derül ki a Papagenóról.

Mint írták, Lukácsházi Győző 1953. szeptember 6-án született. Zenei elkötelezettségét Dunaújvárosban szerezte, ahol a Móricz Zsigmond Zenei Általános Iskolába járt.

Előbb csellózni, később tubázni tanult. A két hangszert párhuzamosan vitte középiskolás korában, amelynek helyszíne a győri Liszt Ferenc Zeneművészeti Szakközépiskola volt. A Zeneakadémiára tubával került, ahol 1979-ben szerezte tuba-kamaraművész és tanári diplomáját.

Játszott a Magyar Állami Operaház zenekarában, tagja volt a Vám- és Pénzügyőrség Zenekarának, majd 1983-tól a Budapest Ragtime Band vezetője lett. Ezt követően a Magyar Rádió szerkesztőjeként dolgozott, ahol később a Könnyűzenei Produkciós Szerkesztőség vezetője lett.

Rádiós műsorai

Rádiós szerkesztő és műsorvezetői munkái között találhatóak a Verkli és a Világzene Magazin című műsorok, a Bartók Rádióban vezette a Muzsikáló Reggelt, majd elindult a Tóbiás matiné, valamint a Partitúra című, gyerekeknek szóló játékos ismeretterjesztő sorozata.

Fő tevékenységének mindemellett a Bonbon matinék szerkesztését és műsorvezetését tartotta, amely az elmúlt évtizedekben több ezer gyereket vezetett be a koncerttermek világába a legrangosabb zenei produkciókon keresztül.

Háromszoros nívódíjas, kétszeres Artisjus-díjas, eMeRTon- és Bánffy Miklós-díjas művész volt

– emlékezett Lukácsházi Győzőre a Papageno.

További hírek.

Borító: Lukácsházi Győző. Fotó: Papageno / YouTube
Teads

Tűpontos célzás a másodpercek töredéke alatt – Hogyan működik a Teads mesterséges intelligenciája? (x)

A digitális reklámpiac régóta egy nehéz választás előtt áll: minőség vagy széles elérés? Az elmúlt néhány évben, ahogy a vásárlás egyszerűbbé és gyorsabbá vált, a reklámipar konszolidálódott, a hirdetők egyre nagyobb közönséget szerettek volna megszólítani, ám mindez a minőség rovására ment. A Teads erre egy saját mesterséges intelligencia-rendszer fejlesztésével válaszolt, amely milliszekundumok alatt képes eldönteni, hogy egy adott felhasználónak mikor és milyen hirdetést jelenítsen meg a rendszer.

Tovább a részletekért »
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások