fbpx
Az ATV tudósítóját kapcsolta a CNN a dunai hajószerencsétlenség kapcsán

Tragédia igazolta az ATV igazát

A sors furcsa fintora, hogy a 7 fő halálával járó budapesti, dunai hajókatasztrófa igazolta végül, hogy továbbra is él a CNN és az ATV közötti szerződés, melyről egy Amerikában élő magyar újságíró az ellenkezőjét terjesztette hírportálján, az Amerikai Népszaván.

Néhány napja számolt be róla a Media1, hogy Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója szerint nem igazak azok az Amerikai Népszava című internetes sajtótermék oldalán közölt információk, hogy május 12-én szerződést bontott – szerződésszegésre, médiamanipulációra hivatkozva – a CNN az ATV-vel. Sőt épp ellenkezőleg: a vezérigazgató a Media1-nek úgy nyilatkozott, már a jelenleg is aktív szerződés ősz utáni további meghosszabbításának feltételeiről tárgyalnak. (Az ATV pénzügyi jellegű változtatásokat kér.)

Ugyanakkor a vezérigazgató azt is elmondta, hogy a Newsroom című műsor (főleg itt voltak láthatók a CNN anyagai) beolvadt az ATV Világhíradó című műsorába, de a CNN-nel kötött együttműködés egyébként nem konkrét műsorra, hanem a tévécsatornára általánosságban szólt. Ezenkívül nem csak az ATV használta fel a CNN anyagait, de a CNN is az ATV anyagait.

Egy ilyen nyilatkozat után, ezen a ponton talán le is zárulna a történet, csakhogy cikkünk alatt több hozzászólásban, valamint az Amerikai Népszaván egy újabb (a Media1-et is bíráló) cikkben a főszerkesztő a tévével, illetve annak tulajdonosával, a Hit Gyülekezetét irányító Németh Sándorral évek harcban álló Bartus László írásunk alapján is saját igazát igazolni hivatott írásokat közölt, mondván, bizonyára szerződést bontott az amerikai hírcsatorna a Hit Gyülekezete tulajdonában lévő tévével, ugyanis a CNN – tudomása szerint – ilyenhez nem adja hozzájárulását.

A Media1 még a korábbi cikk alkalmával kereste a CNN sajtósait, ám mielőtt megérkezett volna a hírtévé válasza, a CNN tévéképernyőjére és weboldalára a minap rápillantva máris beigazolódott, hogy az Amerikai Népszava valótlan hírt terjeszthetett az együttműködés kapcsán. Ugyanis mással aligha magyarázható, hogy a CNN weboldalán a Budapesten tegnap történt, az eddigi hírek szerint 7 halálos áldozattal járó dunai hajószerencsétlenség kapcsán közölt tudósításában az ATV-re a CNN affiliate partnere megjelöléssel hivatkozott. És ha ez még nem lenne elegendő, a hírcsatornára élőben jelentkezett be az ATV tudósítója.

A CNN a partnereként hivatkozott az ATV-re a dunai hajószerencsétlenség kapcsán
A CNN a partnereként hivatkozott az ATV-re a dunai hajószerencsétlenség kapcsán

 

Az ATV tudósítja a CNN-t a dunai szerencsétlenségről
Az ATV tudósítja a CNN-t a dunai szerencsétlenségről

 

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások