Az ATV tudósítóját kapcsolta a CNN a dunai hajószerencsétlenség kapcsán

Tragédia igazolta az ATV igazát

A sors furcsa fintora, hogy a 7 fő halálával járó budapesti, dunai hajókatasztrófa igazolta végül, hogy továbbra is él a CNN és az ATV közötti szerződés, melyről egy Amerikában élő magyar újságíró az ellenkezőjét terjesztette hírportálján, az Amerikai Népszaván.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Néhány napja számolt be róla a Media1, hogy Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója szerint nem igazak azok az Amerikai Népszava című internetes sajtótermék oldalán közölt információk, hogy május 12-én szerződést bontott – szerződésszegésre, médiamanipulációra hivatkozva – a CNN az ATV-vel. Sőt épp ellenkezőleg: a vezérigazgató a Media1-nek úgy nyilatkozott, már a jelenleg is aktív szerződés ősz utáni további meghosszabbításának feltételeiről tárgyalnak. (Az ATV pénzügyi jellegű változtatásokat kér.)

Ugyanakkor a vezérigazgató azt is elmondta, hogy a Newsroom című műsor (főleg itt voltak láthatók a CNN anyagai) beolvadt az ATV Világhíradó című műsorába, de a CNN-nel kötött együttműködés egyébként nem konkrét műsorra, hanem a tévécsatornára általánosságban szólt. Ezenkívül nem csak az ATV használta fel a CNN anyagait, de a CNN is az ATV anyagait.

Egy ilyen nyilatkozat után, ezen a ponton talán le is zárulna a történet, csakhogy cikkünk alatt több hozzászólásban, valamint az Amerikai Népszaván egy újabb (a Media1-et is bíráló) cikkben a főszerkesztő a tévével, illetve annak tulajdonosával, a Hit Gyülekezetét irányító Németh Sándorral évek harcban álló Bartus László írásunk alapján is saját igazát igazolni hivatott írásokat közölt, mondván, bizonyára szerződést bontott az amerikai hírcsatorna a Hit Gyülekezete tulajdonában lévő tévével, ugyanis a CNN – tudomása szerint – ilyenhez nem adja hozzájárulását.

A Media1 még a korábbi cikk alkalmával kereste a CNN sajtósait, ám mielőtt megérkezett volna a hírtévé válasza, a CNN tévéképernyőjére és weboldalára a minap rápillantva máris beigazolódott, hogy az Amerikai Népszava valótlan hírt terjeszthetett az együttműködés kapcsán. Ugyanis mással aligha magyarázható, hogy a CNN weboldalán a Budapesten tegnap történt, az eddigi hírek szerint 7 halálos áldozattal járó dunai hajószerencsétlenség kapcsán közölt tudósításában az ATV-re a CNN affiliate partnere megjelöléssel hivatkozott. És ha ez még nem lenne elegendő, a hírcsatornára élőben jelentkezett be az ATV tudósítója.

A CNN a partnereként hivatkozott az ATV-re a dunai hajószerencsétlenség kapcsán
A CNN a partnereként hivatkozott az ATV-re a dunai hajószerencsétlenség kapcsán

 

Az ATV tudósítja a CNN-t a dunai szerencsétlenségről
Az ATV tudósítja a CNN-t a dunai szerencsétlenségről

 

Szóljon hozzá!