fbpx
A Deutsche Welle Europeo című műsorának magyar változata az ATV-n

Megállapodott az ATV és a Deutsche Welle, magyarul is látható az Europeo című hírmagazin

A német közszolgálati televízió, a Deutsche Welle Europeo című hírmagazinjának a magyar nézők számára releváns riportjai ezentúl hétről hétre láthatók lesznek magyar nyelven az ATV és az ATV Spirit tévécsatornákon.

A CNN mellé újabb nemzetközi partnerrel, a Deutsche Welle német közszolgálati médiummal lépett partnerségre az ATV – tudta meg a Media1.hu. Az együttműködés keretében az ATV és az ATV Spirit tévécsatornák nézői mostantól magyar nyelven érhetik el a német közmédia által előállított Europeo című tévés hírmagazin egyes, az ATV szerkesztői által kiválasztott tartalmait.

Az ATV és a Deutsche Welle között létrejött megállapodásnak köszönhetően az ATV decemberben először minden szerdán 22:55-kor és ismétlésként vasárnaponként 13 órakor ugyanott, majd ugyancsak ismétlésként az ATV Spirit tévécsatorna szombat délelőttönként 10:45-kor képernyőre tűzi a német közszolgálati médium hírmagazinjából válogatott azon híreket, amelyekben Magyarország közvetlenül vagy közvetve érintett, azaz a magyar nézők számára is érdekesek. 2022 januárjától a tévés sugárzási időpontok némiképp változni fognak: az Europeo hamarabb, minden pénteken 22:25-től lesz látható az ATV-n, és az ATV Spirit szombat délelőttönként 10:45-ös kezdettel ismétli meg.

A magyar nyelven adásba kerülő Europeo-riportokat Vogyerák Anikó műsorvezető konferálja fel.

Vogyerák Anikó, az ATV műsorvezetője
Vogyerák Anikó, az ATV műsorvezetője

„Büszkék vagyunk arra, hogy a CNN után egy újabb ismert, nemzetközi televíziós társasággal tudunk együtt dolgozni. Az Europeo magyarországi szerkesztősége professzionális szakemberekből áll” – mondta el a Media1.hu érdeklődésére Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója.

Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója
Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója

A Deutsche Welle egyébként a magyar nyelvű adást a DW Magyar elnevezésű, idén áprilisban elindított YouTube csatornáján is közzéteszi. Ez itt például a legfrissebb adás.

A Media1 podcastjának vendége volt korábban Peter Limbourg, a Deutsche Welle (DW) főigazgatója. Az interjú itt hallgatható meg.

További tartalmakat talál a Media1.hu-n! Csatlakozzon hozzánk Facebookon is!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások