fbpx
Mong Attila (balra) és Szalay Dániel (Media1) jobbra a Media1 interjújának készíŧésekor 2022. június végén

Elkaptuk egy interjúra a néhány éve Németországba költöző Mong Attila újságírót Bonnban (Media1 Podcast)

Mong Attila újságíró volt a Media1 legutóbbi podcast- és rádióműsorának vendége, akit Németországban, a német közmédia, a Deutsche Welle (DW) által szervezett Global Media Forum nevű nemzetközi konferencia szünetében, egy szálloda halljában csíptünk el egy beszélgetésre.

Mong Attilával készült beszélgetésünkkor szóba került a „híressé vált”, az új magyar médiatörvény 2010-ben történt elfogadása után az MR1 Kossuth Rádió 180 perc című műsorában tartott csendje, ami után elbocsátották az intézményből. Mong Attila a beszélgetésben többek között azt mondta, szerinte az újságíróknak meg kell tudniuk védeniük a szakmájukat, és bár voltak, akik ezt túlságosan aktivista megoldásnak találták, szerinte indokolt volt, mivel egy fontos momentum volt ez a magyar médiatörténetben. A közrádiótól való elbocsátása után az Átlátszó oknyomozó portálnál dolgozott, de egy idő után elköltözött Németországba, bár a portállal sem szakadt meg teljesen a közös munka.

Beszélgettünk a döntése meghozatalának körülményeiről, a magyar és a nemzetközi sajtószabadság helyzetéről, és elmesélte, hogyan alakult az élete, amióta Németországban él, mivel foglalatoskodik, de több más aktuális és fontos téma is szóba került.

A beszélgetés az alábbi lejátszóval indítható.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

Érdemes feliratkozni a podcastra, hogy ne maradjon le a következő epizódról sem! Elérhető a podcast a Spotify-on és az Apple iTunes-ban is. A Media1.hu podcastja jelenleg már 11 rádióban is hallható hétről-hétre.

Egy héttel ezelőtt Dull Szabolcs, a Telex főszerkesztője volt a vendégünk, a beszélgetés itt érhető el.

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Mong Attila (balra) és Szalay Dániel (Media1) jobbra a Media1 interjújának készítésekor 2022. június végén
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások