fbpx
Origo, 888

A kormánypárti 888 is kiakadt az Origo cikke kapcsán, amelyben a pánikrohamon gúnyolódott a KESMA lapja

A kormánypárti KESMA egyik lapja bírálja a KESMA másik lapját.

Még szombaton közölt egy cikket a kormánypárti Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) / Mediaworks portálja, az Origo.hu arról, hogy Shakirát a szakítása után kórházba kellett vinni. (Ez az értesülés egyébként, mint az utólag kiderült, hamis volt; az énekesnő az édesapját kísérte kórházba.)

Az Origo azonban úgy tálalta az esetet, hogy

„Shakirát a múlt hétvégén egy barcelonai kórházba szállították, mivel szünet nélkül hisztériázott, divatos kifejezéssel élve, pánikroham gyötörte”.

A 888 sem hagyta szó nélkül az Origo cikkét

A pánikbetegséggel kapcsolatos érzéketlen megnyilatkozáson a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene nevű Facebook-oldal mellett váratlan helyről is érkezett kritika – a KESMA egy másik médiatermékétől, a 888.hu-tól, az esetre a hvg.hu figyelt fel.

A kormánypárti portálon Fodor-Horváth Zsófia a „Divatos kifejezéssel élve kisebb »pánikrohamot”« kaptam” című írásában úgy fogalmazott, hogy

„Ha igaz is lenne, hogy Shakira a magánéleti válsága és a bulvársajtó okozta stressz miatt pánikrohamot élt át és ezért kórházba került, ezen a bagatellizáló és gúnyos hangnemen beszámolni erről végtelenül káros. Káros a pszichés problémákkal küzdők és káros a nők szempontjából is”.

A szerző azt is hozzátette, hogy

„a cikk a gúnyolódó és bagatellizáló sztereotípiákat erősíti, miközben a pánikbetegséggel küzdőkbe is tapos egyet”.

Fodor-Horváth Zsófia szélsőséges hozzáállásnak tartotta az esetet, sőt, a Fidesz kampányszlogenjére utalva azzal zárta az írását, hogy „Érdemes tartani ezt az irányt és továbbra is előre menni, nem hátra”. Noha az Origót az egyik legolvasottabb hírportálnak nevezte a szövegben, arra már nem tért ki, hogy ugyanahhoz a médiacéghez tartozik a 888.hu és az Origo.hu is.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások