fbpx
Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. április 21-én.

Előzetes regisztrációja ellenére sem vehetett részt a Kormányinfón a Magyar Hang

Kiderült az is, hogy a sajtótájékoztató időtartamát a jövőben limitálják, így kevesebb idő jut majd az egyes kérdezőkre.

Az újabb Fidesz-kétharmadot követően sem vehet részt a Kormányinfón a Magyar Hangszámolt be az érintett lap.

Ma, csütörtök délelőtt 10 órakor tartotta meg az első ilyen sajtóeseményt Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő. A Magyar Hang ezúttal is elküldte a sajtóregisztrációját a Kormányzati Tájékoztatási Központnak, ám az elmúlt két év gyakorlatához hasonlóan ezúttal sem nyertek bebocsátást a sajtótájékoztatóra

Ki a felelős a történtekért?

Mint a lap fogalmazott: ezúttal is a Miniszterelnökségtől sétált át Gulyás és Szentkirályi a Kormányinfó helyszínére. Ezen a rövid távon próbált meg kérdezni a Magyar Hang.

A kormányszóvivőt tudták végül megkérdezni, hogy miért nem lehetnek jelen gyakorlatilag az egyetlen olyan eseményen, ahol a sajtó képviselői a kormány tagjaitól kérdezhetnek.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. április 21-én.
Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. április 21-én. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Szentkirályi Alexandra azonban – noha a kormánybiztosi minőségében ő felelős a sajtóval való kapcsolattartásért – úgy felelt, nem ő intézi a sajtóregisztrációt. Igaz, az sem derült ki, hogy akkor mégis ki, de a kormányszóvivő azt tanácsolta a lapnak, hogy regisztráljanak – amit az újság egyébként ezúttal is megtett.

Szentkirályi jelezte továbbá, hogy rendszeresen találkozik a Kormányinfókon a Magyar Hang kérdéseivel, mivel azokat felteszik a más lapoknál dolgozó újságírók.

Arra már nem érkezett válasz, hogy az újabb kétharmad után is marad-e a lap kitiltása. A Magyar Hang próbált kérdezni Gulyás Gergelytől is, aki azonban mindvégig telefonált. A történtekről egy videó is készült:

Hiába regisztrálnak, a Magyar Hang számára nincs hely

A lap már korábban is számos alkalommal nem kapott bebocsátást a Kormányinfó nevű sajtóeseményre, ezekről ide kattintva olvashatja el híreinket.

Korábban az Egyenlő Bánásmód Hatóság már megbírságolta a Pécsi Önkormányzatot, amely hasonlóan a Magyar Hang ügyéhez, diszkriminálta az egyik helyi lapot. Kimondták, hogy ez jogsértés.

Korlátozzák a Kormányinfó idejét

Arról már a Telex számolt be, hogy a jövőben két órában limitálják a Kormányinfó idejét. A portál tudósítója arra volt kíváncsi, hogy ez mennyiben segíti a közvélemény tájékoztatását.

Gulyás azonban úgy felelt, szerinte abszurd, hogy ezt korlátozásnak állítják be.

Pedig ebbe az időbe nem csak az újságírói kérdések, hanem az azt megelőző kormányzati bejelentések is beleszámítanak. A Telex munkatársa egyébként arra is rákérdezett, hogy mennyiben szolgálja a tájékoztatást az, hogy kormánypárti orgánumok az ellenzék helyzetéről kérdezik a kormányt.

Gulyás ennek kapcsán elmondta: nem akar részt venni annak a meghatározásában, hogy melyik sajtótermék kinek az irányítása alatt áll – mint fogalmazott, az a Kormányinfó lényege, hogy mindenki szabadon kérdezhet.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. április 21-én. Fotó: MTI/Bruzák Noémi
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások