fbpx
Kovács István, a Megafon Központ vezetője.

A kormányközeli Megafon Központ vezetője át akarja törni a „balliberális túlsúlyt” az interneten

Kovács István nem hajlandó elárulni, hogy mennyit költöttek a választások előtti időszakban a Fidesz-közeli influenszerek posztjaira.

Míg a Fidesz negyedik kétharmados győzelmét követően több kormánypárti médiatermék is bezárt (FourFourTwo, City7, és hamarosan a Pesti TV is elsötétül), a Megafon Központot nem építik le, sőt, bővítést is terveznek – írja a hvg.hu.

Az elmúlt hónapban Kovács István, a központ igazgatója több kormánypárti médiumnak is interjút adott (Karc FM, TV2, Pesti TV) azzal, hogy ők, a Fidesz választási diadala ellenére – amely „örömünnep” volt számukra – sem végeztek még a feladatukkal.

„A mi céljaink nem kevesebbek, minthogy megváltoztassuk az egész internetet, azt a világot, amiben élünk. Mi még durvább tartalmakat akarunk csinálni, még több embert akarunk elérni, új platformokra felmenni”

– mondta Kovács, aki egyúttal az őket követők támogatását kérte vagy pénzben, vagy úgy, hogy csatlakoznak a Megafon Központhoz.

Megafon.
Fotó: Megafon / Facebook

Kovács szerint „balliberális túlsúly” van a Netflixen és a Facebookon

A kampány lezárulta óta a Megafon már nem költ pénzt a videósok posztjának reklámozására, de a hvg.hu szerint az influenszereket a 2024-es önkormányzati és EP-választási kampányban is bevethetik.

Kovács több jobboldali médiumban is hangsúlyozta, hogy a Megafon céljai között szerepel az „egész internet megváltoztatása” – ennek részleteiről a Karc FM-nek adott interjújában a Facebookot és a Netflixet kiemelve beszélt arról, hogy az összes platformon „balliberális túlsúly” érezhető, a Megafon célja pedig az, hogy egyenlő feltételeket teremtsen jobb- és baloldali emberek számára is.

A Megafon Központ néhány támogatottja.
A Megafon Központ néhány támogatottja. Fotó: Facebook / Megafon

A hvg.hu szerette volna megkérdezni a Megafontól, hogy mennyiből finanszírozta a választások előtti időszakban a közösségi médiás kampányát, azonban a portál kérdéseire a kormányközeli központ nem válaszolt. Mindenesetre, a Facebook Hirdetéstára szerint már legalább 1 milliárd forintot költöttek a bejegyzések kiemelésére.

Mint arról a Media1 beszámolt, korábban három sajtópert is indított a Megafon a Telex.hu ellen, hogy írják ki, nem közpénzből működik a központ, a hírportál azonban mindhárom peres eljárást jogerősen megnyerte.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Kovács István, a Megafon Központ vezetője. Fotó: Megafon / Facebook
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások