fbpx
Twitter

Figyelmeztette az EU Elon Muskot a Twitter felvásárlásával kapcsolatban

A belső piacokért felelős uniós biztos arra figyelmeztette a milliárdost, hogy köteles követni az uniós digitális szabályozást.

A The Guardian című lap számolt be róla kedden, hogy Thierry Breton, az Európai Unió belső piacokért felelős biztosa arra figyelmeztette Elon Muskot, a Twitter leendő tulajdonosát, hogy az Európában működő cégeknek be kell tartaniuk az uniós jogszabályokat, beleértve a digitális szolgáltatásokról szóló törvény (Digital Services Act) rendelkezéseit, amely arra kötelezi a technológiai vállalatokat, hogy kezeljék az illegális és káros online tartalmakat.

Mint arról hétfőn hírt adtunk, a hétvégén elfogadott Digital Services Act új szabályokat határoz meg az olyan technológiai cégek számára mint amilyen a Twitter is. Lépéseket kell tenniük a gyűlöletbeszéd ellen.

Breton egy friss Twitter-bejegyzésében arról írt, hogy Musk minden bizonnyal tisztában van vele, hogy az autóiparban és a digitális piacon is köteles betartani az EU-s rendelkezéseket.

Egy elemző szerint káros hatásai lehetnek Musk a moderációval kapcsolatos elképzeléseinek

Scott Kessler technológiai- és médiaipari elemző szerint a milliárdos szólásszabadsággal kapcsolatos víziója több aspektusában is ártalmas lehet – írja ugyancsak a TheGuardian egyik másik cikkében.

Kessler szerint a szólásszabadság kevesebb moderációhoz vezet, ezáltal a platform nagyjából 7.500 alkalmazottja közül nagyon sokakat elbocsáthatnak. Az elemző kiemelte továbbá, hogy a kevesebb moderációból adódóan a hirdetők csökkenthetik vagy akár meg is szüntethetik a Twitteren való költéseiket.

Sajtószabadság vs cenzúra

Mint arról hétfőn beszámoltunk, a Twitter tegnap elfogadta Elon Musk 44 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatát. Bár a milliárdos a saját állítása szerint híve a szólásszabadságnak és azért is vásárolja fel a közösségi médiás szolgáltatást, hogy a közösségi hálózatot „a szólásszabadság platformjává” tegye, a tények nem ezt bizonyítják – erről különálló írásunkban olvashatnak, amelyben Nemes Dániel internetes szakértő kifejtette, miért komolytalan, amikor Musk magát a szólásszabadság megtestesítőjeként igyekszik láttatni, holott a szakértő szerint Musk egy ügyeskedő és gyakran a cenzúrát is alkalmazó milliárdos.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Depositphotos.com (stock)
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások