fbpx
Google.

Oroszország megbüntette a Google-t

Dübörög a cenzúra az országban, ahol a YouTube – egyelőre – még elérhető, nem úgy mint például a nagyobb közösségi oldalak. Úgy tűnik azonban, hogy már a videómegosztó sincs biztonságban.

Egy orosz bíróság 11 millió rubel (hozzávetőlegesen 47,1 millió forint) bírságot szabott ki a Google-re, amiért az nem törölte az ukrajnai háborúról szóló, hamisnak ítélt információkat, valamint az ukrán „ szélsőjobboldali” csoportok által publikált YouTube-videókat – írta a Reuters hírügynökség beszámolója nyomán az rtl.hu.

A Roszkomnadzor, az orosz médiahatóság még a hónap elején közölte, hogy lépéseket tesz a Google megbüntetésére a YouTube platformon terjesztett úgymond „hamis videók” kapcsán. Ezért már korábban figyelmeztette az orosz hatóság a vállalatot, hogy bírságra számíthat, ha nem tesz eleget a kötelezettségének.

A moszkvai Taganszkij kerületi bíróság csütörtöki közlése szerint a keresőóriást elmarasztalták közigazgatási jogsértés miatt, és két esetben 4 millió rubel (16,5 millió forint), illetve 7 millió rubel (29 millió forint) bírsággal sújtották.

YouTube.
Fotó: stock / Depositphotos.com

A Google egyelőre nem reagált a büntetésre. Az internetes óriásnak amúgy Oroszország évek óta rengeteg törlési kérelmet küld.

Mint arról beszámoltunk, a hónap elején büntetéssel fenyegették Oroszországban a Wikipédiát is. A Spotify pedig leállította zeneszolgáltatását.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Kiemelt fotó: stock / Depositphotos.com
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások