fbpx
Spotify

Leállítja a Spotify a szolgáltatásait Oroszországban

A népszerű streaminges zeneszolgáltató nélkül maradnak az oroszok.

A Spotify streaming alapú zeneszolgáltató az orosz „álhír” törvényre hivatkozva döntött úgy, hogy beszünteti működését Oroszországban.

Mint arról korábban a Media1 már beszámolt, az Oroszország által meghozott törvény akár 15 év börtönbüntetéssel is bünteti például azokat, akik háborúnak, nem pedig különleges hadműveletnek nevezik Oroszország Ukrajna elleni háborúját.

„Sajnos a közelmúltban életbe léptetett jogszabály, amely tovább korlátozza az információkhoz való hozzáférést, megszünteti a véleménynyilvánítás szabadságát, és kriminalizál bizonyos típusú híreket, veszélybe sodorja a Spotify alkalmazottainak, sőt esetleg hallgatóink biztonságát is. Lehetőségeink és a jelenlegi körülmények gondos mérlegelése után arra a nehéz döntésre jutottunk, hogy teljes mértékben felfüggesztjük oroszországi szolgáltatásunkat”

– idézi a The Verge a Spotify egyik szóvivőjét. Hozzátették, április elejére várhatóan már teljesen elérhetetlenné válik a szolgáltatásuk Oroszország területén.

A Spotify korábban eltávolította a Kreml által támogatott RT és a Szputnyik tartalmait, és március elején már bezárta oroszországi irodáját, de most a cég továbblép azzal, hogy lekapcsolja a streaming szolgáltatását az országban.

A Spotify Greenroom kinézete
A Spotify Greenroom kinézete / Fotó: Spotify sajtószoba

Már több más techcég is leállította szolgáltatását Oroszországban, válaszként az Ukrajna ellen indított háborúra – idézte fel a theverge.com. Oroszország maga is hozott korlátozó intézkedéseket, például letiltotta az országban a Meta Facebook és Instagram szolgáltatását, de szinte minden nyugati hírportál is cenzúra áldozatává vált.

Mint arról a Media1 is beszámolt a Deutsche Welle alapján, Oroszországban nagyon megugrott a cenzúrákon áthatolni képes VPN (Virtual Private Network, azaz virtuális magánhálózat) szolgáltatók iránt igény.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, azonnal értesülhet a híreinkről!

Még több hír található a Media1.hu portálon.

Borító: Spotify. Fotó: Depositphotos.com

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások