fbpx
Kapitány Iván (A mi kis falunk) és Kapitány-Diószegi Judit (Doktor Balaton)

Az RTL Klub beveti Kapitány Iván csodafegyverét a TV2 és Kapitány-Diószegi Judit ellen

Korábban kicsiben már egyszer nagyon sikeresnek bizonyuló stratégiát alkalmaz újra az RTL a TV2-re új részekkel visszatérő Doktor Balaton című sorozat ellen mától. A most életbe lépő műsorrendek értelmében egymással kerül napi szinten versenyző helyzetbe Kapitány Iván sorozata, A mi kis falunk korábbi évadának ismétlései és a feleség, Kapitány-Diószegi Judit sorozata, a Doktor Balaton friss részei.

Mint azt korábban a Media1 már megírta, mától minden hétköznap este újra a TV2 képernyőjén lesz a Doktor Balaton című sorozat, méghozzá eddig még nem látott epizódokkal és néhány új szereplővel. Írtunk arról is, hogy az RTL Klubon új műsorrend lép életbe mától hétköznap esténként. Az egyik legjelentősebb változás, hogy késő estére teszi át az RTL a Hotel Margaret című saját gyártású, a Scripted Productionstől berendelt és januárban debütált sorozatot, de a műsorrendi változás része az is, hogy ezentúl nem csak szombatonként lesz látható A mi kis falunk című széria, amely hétvégén a 6. évad folytatásával van képernyőn, de ezentúl hétköznaponként az eggyel korábbi, az 5. évad 6. részétől napi sorozatként is látható lesz a magyar Content&Lab Factory nevű gyártócég falusi szériája 21:05-ös kezdéssel.

Márpedig a TV2-n szintén nagyjából ekkor, a műsorújság szerint 21:25-kor, azaz alig pár perc különbséggel kezdődik majd a Doktor Balaton, amelyet A mi kis falunkhoz hasonlóan szintén a Content&Lab Factory alkotott.

Vagyis szembekerül egymással a Content&Lab Factory egyik szériája és a Content&Lab Factory másik szériája. Ráadásul ismert az is, hogy A Doktor Balaton kreátora, vezető producere Kapitány-Diószegi Judit (itt található meg a vele készített korábbi interjúnk), míg A mi kis falunk kreátora, producere és vezető rendezője Kapitány Iván (akivel többször is interjúzott már a Media1). Vagyis nem csupán ugyanazon gyártócég egyik „gyermeke” mérkőzik meg ma este a másik „gyermekkel”, de férj és feleség produktumai is.

A mi kis falunk 5. évadának forgatása
A mi kis falunk 5. évadának forgatása

Hogy a két széria között mennyire lesz kiegyenlített a verseny, az persze jó kérdés. A mi kis falunk a magyar televíziózás egyik legsikeresebb heti sorozata, az utóbbi évek biztosan legnézettebb heti sorozata. Néhány napja még a Sztárban sztár döntőjével szemben is kiválóan teljesített. A mi kis falunk hatalmas mennyiségű jelölést és díjat kapott azóta, amióta az RTL-en látható. Ugyanakkor jelen esetben hétköznaponként ismétlésről van szó, míg a Doktor Balaton esetében friss részekről van szó.

A Doktor Balaton egyik képkockája
A Doktor Balaton egyik képkockája. Fotó: TV2-sajtószoba

A mi kis falunk csodafegyvert már egyszer bevetette az RTL Magyarország a TV2 ellen akkor, amikor a Doktor Balaton indult és nagyon jó eredményekkel kezdett. Akkor a Cool TV-n kezdte adni az RTL Magyarország A mi kis falunk ismétléseit napiban és ezzel komolyan erodálni tudta a Doktor Balaton nézettségét. A Cool csatornaátlagát is jelentősen feljebb húzta vele akkor A mi kis falunk ismétlése, és A mi kis falunk ismétlése az éves nézettségi toplistába is kimagasló helyre került be, ami arra utal, hogy bizony egy széria ismétlése is lehet versenyképes.

Ugyanezt a taktikát alkalmazza mától az RTL Magyarország, de most még egyértelműbben, mert a főcsatornára, az RTL Klubra teszi be A mi kis falunkat napi sugárzással a Doktor Balatonnal szemben.

Szóval érdekes csata lesz ma estétől kezdve az RTL és a TV2 között: a nézettségi adatok alapján meglátjuk, beválik-e a már egyszer sikeres RTL-es stratégia a Doktor Balaton ellenében, vagy sem.

További hírek találhatók a Media1-en.

Csatlakozhat hozzánk Facebookon is. Ha használ Telegramot, kérheti híreinket Telegram-csatornánkról is, hogy ne maradjon le a legújabb tartalmakról! Kérheti napi hírlevelünket is!

Borító: Kapitány Iván a Televíziós Újságírók Díja díjátadón korábban és Kapitány-Diószegi Judit, amint interjút ad a Media1-nek.
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások