fbpx
Részlet a Sajtóklub című műsor 2022. április 11-i adásából.

Oroszbarát konteót terjesztett a HírTV Sajtóklub című műsora az Ukrajnában történt mészárlás kapcsán

Elhangzott a HírTV műsorában, hogy lehet, hogy nem is az oroszok végzik a mészárlást Ukrajnában. Holott erre bizonyítékok is vannak, például a bucsai tömegmészárlás kapcsán.

Tegnap, vasárnap is jelentkezett a kormánypárti Közép-európai Sajtó és Média Alapítványhoz (KESMA) tartozó HírTV-n a Sajtóklub című műsor, ahol az orosz hadsereg Kijev-környéki mészárlásai kapcsán Bayer Zsolt műsorvezető, publicista az alábbi kérdést tette fel a 444 szerint:

„Félve, de fölteszem azt a kérdést, nem kizárva, de azért a gondolkodás jogát megtartva: ti biztosak vagytok benne, hogy ezt az oroszok csinálták?”

Bayer Zsolt.
Bayer Zsolt. Fotó: HírTV / YouTube

Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője erre úgy válaszolt, „Nem, nem vagyok biztos, mert én innen nem tudom megítélni, a médiának pedig nem hiszek, főleg nem a nemzetközi médiának”.

Úgy vélte, borzasztó, ha ártatlan civileket ölnek, de annyi hazugság van, hogy „nagyon óvatosnak kell lenni”.

A beszélgetés későbbi részében Bencsik még azt is elmondta, hogy „Az embernek van egy olyan érzése, hogy majd egyszer azért jó lenne kideríteni, hogy tulajdonképpen ki támadott meg kit, és kinek mi a célja ezzel a háborúval”.

Bencsik András.
Bencsik András. Fotó: HírTV / YouTube

Bayer erre hangsúlyozta, hogy „láttunk már brutalitást az oroszoktól”, viszont ha az a kérdés, hogy kinek volna ez az érdeke, szerinte nem az oroszoknak. Ezzel Gajdics Ottó is egyetértett, szerinte az oroszoknak nem a civilek vannak az útjukban.

A műsorvezető-publicista végül úgy zárta a gondolatait, hogy ő nem hisz senkinek: a független, nyugati médiának a legkevésbé, az ukrán elnöknek és a médiának egyáltalán nem, és „az oroszoknak is nehezen, bizonyos ügyekben”.

A teljes adás, benne a Hír Televízió által terjesztett konteóval megtekinthető ide kattintva.

Mint arról a Media1 beszámolt, a német közmédia, a Deutsche Welle (DW) tényellenőrzést végzett a bucsai mészárlás kapcsán, és több orosz állítást is érdemben megcáfoltak, az eredményeket pedig egy videóban is összefoglalták, ami elérhető itt.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Részlet a Sajtóklub című műsor 2022. április 11-i adásából. Fotó: HírTV / YouTube
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások