fbpx
Orbán Viktor miniszterelnök az egyik eltitkolni próbált kampányhelyszínen

Kizárták a médiát Orbán Viktor kampányroadshowjáról, nem tudósíthat a sajtó, mit mond a politikus

A Telex videóval dokumentálta, hogy miután rábukkant a miniszterelnökre különböző településeken kampányolva, ott hogyan akadályozták biztonsági és egyéb, a kormányfő stábjához tartozó emberek, hogy tudósítást készíthessen, és eközben a Fidesz különböző szimpatizánsai elfogadhatónak találták, hogy ilyesmi megtörténhet.

Titkolják a sajtó elől, hogy mikor és hol tart kampánybeszédeket különböző településeken Orbán Viktor miniszterelnök, az eseményeket csak zárt körben hirdetik meg. A Telex olvasói tippek nyomán több ilyen eltitkolt eseményre is rábukkant, ám ott biztonsági és egyéb, a kormányfő stábjához tartozó emberek állták útjukat, így nem örökíthették meg a beszédet, nem tudósíthattak az eseményről, vagyis nem végezhették el a sajtótörvény szerinti tájékoztató feladatukat a közérdeklődésre számot tartó közéleti eseményről. Így történt ez nemcsak magánterületen, de közterületen, illetve köztulajdont képező művelődési háznál is.

A miniszterelnök és stábjának viszonyulását a nyilvánossághoz jól mutatja, hogy a Telex korábban megpróbált a miniszterelnök sajtósaitól hivatalos úton információt kérni arról, hogy hol kampányol Orbán, de Havasi Bertalantól, a miniszterelnök sajtósától csak azt a választ kapták, hogy „a miniszterelnök minden sajtónyilvános programjáról kellő időben értesítjük a szerkesztőségeket”, valójában azonban ezután sem kaptak ezzel kapcsolatban felvilágosítást, vagyis a miniszterelnöki stáb állítása valótlannak bizonyult.

Az eltitkolt kampányprogramok helyszínein olyanokat mondtak a Telex munkatársának, hogy ez „magánrendezvény” – csakhogy ez nem állja meg a helyét, hiszen egy közfeladatot ellátó és közpénzekből működő párt kampányrendezvényéről van szó, ahol olyan fontos közügyek megvitatása történik, amelyik alapvető jelentősségűek a vasárnap esedékes országgyűlési választások előtt, és amelyekről a sajtó számára biztosítani kellett volna a jogszabályok alapján, hogy azokról beszámolhasson, tudósíthasson, illetve a párt nem diszkriminálhatja azokat a sajtószerveket, amelyek számára valamiért nem szimpatikusak.

Kérheti híreinket Telegram-hírcsatornánkon is, hogy ne maradjon le a friss tartalmakról.

További hírek találhatók a Media1-en.

Ott vagyunk Facebookon is.

Borító: Orbán Viktor miniszterelnök az egyik eltitkolni próbált kampányhelyszínen a Telex távolról készített videójában. A lapot biztonsági emberekkel akadályozták meg, hogy a művelődési házban forgathasson
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások