fbpx
A Házunk Tája című kiadvány békés megyei változata.

Orbán Viktorral készült interjút tartalmazó ingyenes melléklettel szórja meg Magyarországot a választás előtt a kormánypárti Mediaworks

A Házunk tája című propagandisztikus kiadványt valamennyi vidéki háztartásba el akarják juttatni.

A Magyar Narancs online kiadása szerint valamennyi vidéki háztartásba el akarják juttatni azokat az országszerte terjesztett, 12 oldalas kiadványokat, amelyeket a kormánypárti Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) / Mediaworks ad ki.

A Házunk tája nevet viselő kiadványok a megyei lapokhoz mellékelve kerülhetnek a postaládákba. A kiadványok tartalma részben azonos minden régióban, de vannak helyi tartalmak, például a kormánypárti képviselők és jelöltek jó színben feltüntetése, valamint pr-szagú anyagok az adott térségről. A lapokat online is el lehet érni.

Ami közös valamennyi változatban, az az Orbán Viktorral készített interjú a 2. oldalon, amelyet a Mediaworks központi szerkesztőségének 2020-ban kinevezett főszerkesztője, Néző László jegyez.

„A vidéknek is előre kell mennie!” címet viselő interjúnak már az első kérdése is „sajátosan” alakul: „Ön vidéki ember, aki most is sokat járja az országot. Ön is ostoba, agymosott emberekkel találkozik, akik már délelőtt részegek, ahogy azt nemrég a baloldali miniszterelnök-jelölt mondta?”.

Azt sugallják, csak akkor van jövő, ha Orbánék maradnak

A további oldalakon az adott térség fejlődéséről számolnak be, azt sugallva, hogy az országnak csak akkor van jövője, ha az Orbán-kormány marad hatalmon.

Más azonban a hangvétel, ha valahol nem kormánypárti a vezetés.

A Magyar Narancs példaként hozta a Hajdú-Bihar megyei kiadványt, amelyben Tiba István ellenfelét, Hegedűs Péter jelenlegi balmazújvárosi polgármestert támadja a lap, hogy mi nem valósult meg az elmúlt négy év alatt a városban. (Hegedűs az ellenzéki összefogás jelöltjeként indul a választáson.)

A Magyar Narancs úgy értesült, hogy a kiadvány a képviselők számára „fizetős” volt, a megjelenésért valamennyit téríteniük kellett.

Lapot adott ki Pócs János is

A Jászság fideszes képviselője, Pócs János is jelentkezett egy 88 oldalas, színes, Számadás nevű kiadvánnyal, melyet valamennyi jászsági településre eljuttatott.

A lapban a képviselő az általa elért eredményeket sorolja fel, hangsúlyozva, hogy őt a térség valamennyi polgármestere támogatja.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: a Házunk Tája című kiadvány békés megyei változata. Fotó: beol.hu
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások