fbpx
A Mediaworks / KESMA székháza

Új főszerkesztők a fideszes médiaholdingnál

Változás történt a KESMA/Mediaworks által korábban bekebelezett több megyei napilapnál, így a Kisalföldnél, a Veszprémi Naplónál, a Délmagyarországnál, a Nógrád Megyei Hírlap és a kapcsolódó online hírportál főszerkesztői posztján, valamint a Mediaworks központi szerkesztőségének élén is.

Változás a Nógrád Megyei Hírlapnál

A Media1 információi szerint változás volt nemrégiben a fideszes médiaholding, a Mediaworks/KESMA alá tartozó nool.hu Nógrád megyei hírportál és a Nógrád Megyei Hírlap élén nemrégiben.

Nógrád megyei Hírlap
Nógrád megyei Hírlap

Értesülésünket alátámasztja, hogy a Nógrád impresszumában már a Heves Megyei Hírlap főszerkesztője, Kühne Gábor szerepel megbízottként.

A Mediaworks honlapján egyébként jelenleg még főszerkesztőként annak a Varga Ottónak a nevét szerepeltetik a Nógrád Megyei Hírlap vezetőjeként, aki korábban a nool.hu impresszumában is szerepelt.

Új főszerkesztő a Kisalföldnél

Varga Ottó egyébként a szintén a KESMA alá tartozó Kisalföld című regionális napilapnál lett főszerkesztő, de korábban a Békés és Nógrád megyei napilapoknál is volt már főszerkesztő. A Kisalföldnél más változás is történt. Werner Krisztina, a lapot az elmúlt hónapokban átmenetileg (megbízott) főszerkesztőként vezető volt kulturális szerkesztő főszerkesztő-helyettesként folytatja tovább tevékenységét.

Kisalföld
Kisalföld

Ezzel azonban még nincs vége a kormánypárti sajtóholdingnál történt változások sorának.

Új központi főszerkesztő kerül Szakács Árpád helyére a fideszes sajtóholdingnál

Az Azonnali.hu szerint új főszerkesztőt kap a Mediaworks központi szerkesztősége is. A lap úgy tudja, hogy a Mediaworks központi szerkesztőségét irányító irányító Szakács Árpád hosszabb fizetés nélküli alkotói szabadságra vonult, és helyére az a Néző László kerül, aki eddig a Veszprémi Napló főszerkesztője volt. Néző László helyére a veszprémi megyei napilap élén Balla Emőke kerül.

A Mediaworks központi főszerkesztői posztján történő változás azért is érdekesnek tűnik, mivel ahogyan az oldal emlékeztetett, Szakács Árpád azzal vált ismertté az elmúlt években, hogy még a Magyar Idők Magyar Nemzetté történő tavalyi átkeresztelése előtt „Kinek a kulturális diktatúrája?” címmel cikksorozatban bírálta a kormányt, hogy még nem sikerült a jobboldali köröknek kiszorítania a balliberális oldalt a kultúrából, és szerinte sokszor éppen állami pénzen kritizálják a jobboldalt.

A Mediaworks székháza Budapesten. Fotó: Ladányi András, Media1
A Mediaworks székháza Budapesten. Fotó: Ladányi András, Media1

„(…) az elmúlt nyolc évben a jobboldali kultúrpolitika tevékenysége abban merült ki, hogy finanszírozta és elősegítette a balliberálisok kultúrpolitikáját” – írta Szakács még 2018-ban az akkori Magyar Idők felületén. Tavaly novemberben pedig, mikor megkapta a Lovas István-sajtódíjat, többek közt arról beszélt köszönő beszédében:

„(…) a saját, tízmilliárdokkal megtámogatott köreink a legjobb esetben is minden hatás nélküli, kínosan amatőr látszatcselekvéssel próbálják elfedni a semmittevést.”

Változás a Délmagyarország élén

Főszerkesztőváltás történt a Délmagyarországnál is. Az eddigi főszerkesztő, Pósa Árpádot Gidró Krisztina váltotta, már Gidró Krisztina neve szerepel a Délmagyar impresszumában főszerkesztőként. Gidró egyébként 2017-től főszerkesztő-helyettese volt a lapnak, korábban pedig a Magyar Idők, azelőtt pedig a Magyar Nemzet Csongrád megyei tudósítójaként tevékenykedett.

A Délmagyarország című megyei napilap 2019. december 24-i lapszámának fejléce
A Délmagyarország című megyei napilap 2019. december 24-i lapszámának fejléce. Fotó: Olvasónktól (Media1)

További sajtópiaccal kapcsolatos hírek találhatók a Media1 sajtó rovatában, személyi hírek a Karrier rovatban.

Borítókép: A Mediaworks székháza a Népszabadság volt épületében Budapesten, a Bécsi úton, illetve a médiavállalathoz tartozó több száz sajtótermék közül néhány. Ladányi András / Media1
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások