fbpx
Kohán Mátyás, a Mandiner újságírója a HírTV műsorában.

Cenzúrázta a Mandiner újságíróját egy orosz lap

Az interjúban elhangzottak 80 százaléka azonban átment a szűrőn, amin maga is meglepődött.

„Beszélni nehéz időkben is kell” – kezdi pénteki Facebook-bejegyzését Kohán Mátyás, a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) / Mediaworks égisze alatt megjelenő Mandiner külpolitikai újságírója, hozzátéve, hogy csak ezért mondott igent, amikor az orosz Eurasia-Expert interjúra hívta őt. A médium egyébként elmondása szerint előre jelezte, hogy „oroszellenes” dolgokat nem mondhat.

Kohán ezt követően úgy fogalmazott, meglepődött, hogy a válaszai 80 százaléka átment a szűrőn,

igaz, amikor „háborút” mondott, a szerkesztő minden esetben átjavította „különleges katonai hadműveletre”.

Ezenkívül nem jelenhetett meg az sem, hogy a háború Oroszország számára nem előnyös, és Európa felé egy gazdasági hadüzenettel ér fel.

Kohán bejegyzését a hvg.hu vette észre, és a lap szerint az Eurasia-Expert című orosz orgánumban megjelent interjúban a Mandiner munkatársa olyan állításokat tesz, mint például hogy a Zelenszkij-, és a Porosenko-kormány „végzetes hibája”, hogy figyelmen kívül hagyták „Oroszország biztonságát, illetve a jogállamiság, kisebbségvédelem és demokrácia követelményeit”.

Úgy véli, az is „lehetetlen, hogy Ukrajna egyszerre sértse meg a Nyugat és Oroszország érdekeit”, továbbá azt is elmondja, hogy Svédország és Finnország NATO-csatlakozására „ez a létező legrosszabb időpont”.

 

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozzon hozzánk a Facebookona Twitteren és a Telegramon, valamint iratkozzon fel a hírlevelünkre is!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások