fbpx
Vodafone.

Reagált a Vodafone a Momentum felvetésére, hogy kapcsolja le az orosz propagandacsatornát

A távközlési szolgáltató úgy döntött, uniós állásfoglalást kér az RTR Planeta kapcsán.

Mint arról a Media1 délután beszámolt, Tompos Márton, a Momentum politikusa azt kérte egy nyílt levélben két magyar szolgáltatótól, a Vodafone-tól és a Telekomtól, hogy tüntessék el az RTR Planeta nevű tévécsatornát a kínálatukból, mivel azon Vlagyimir Putyin orosz elnök egyik legnagyobb propagandistájának a műsorai is láthatóak.

Tompos levelére nem sokkal ezelőtt, csütörtök este egy, a Media1-nek is elküldött levélben reagált a Vodafone egy hivatalos állásfoglalásban.

Ebben a szolgáltató közölte, hogy az Európai Unió rendelkezései alapján azonnal blokkolták az RT és a Szputnyik tévécsatornák weboldalait, és ezek a csatornák eleve nem voltak elérhetők a Vodafone TV kínálatában.

Elismerték, hogy kínálatukban ugyanakkor jelenleg is elérhető egyedüli orosz csatornaként az RTR Planeta, az azonban nem szerepel az EU-s szankciók listáján. A Vodafone-nál ennek ellenére megígérték, hogy iránymutatásért haladéktalanul az illetékes szervekhez fordulnak.

A Vodafone azt is hozzátette, hogy olyan esetben, amikor nem jogszabály vagy hatóság kötelezi a szolgáltatót a blokkolásra, akkor nem lehet a csatornákat egyik napról a másikra blokkolni – még ilyen speciális esetben sem.

Frissítés 2022.03.12. 12:15

Mostanra a felvetés kapcsán a Magyar Telekom reagálása is befutott, ami elérhető itt.

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozzon hozzánk a Facebookona Twitteren és a Telegramon, valamint iratkozzon fel a hírlevelünkre is!

Kiemelt fotó: stock / Depositphotos.com
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások