fbpx
Stop propaganda - Momentum

A Momentum felszólította a Telekomot és a Vodafone-t, hogy azonnal tüntessék el az orosz propagandát a tévés kínálatukból

Tompos Márton, a Momentum szóvivője és Korrupció Vadász munkacsoportjának vezetője a Facebook oldalán jelentette be, hogy nyílt levelet küldött a Vodafone és a Telekom vezetőségének, mivel a televíziós szolgáltatók kínálatában jelenleg is megtalálható az egyik olyan tévécsatorna, amelyik orosz propagandát terjeszt.

A Momentum politikusa azt kéri a szolgáltatóktól levelében, hogy tüntessék el az RTR Planeta nevű, a politikus szerint orosz propagandát sugárzó tévécsatornát a kínálatukból, mivel azon többek között folyamatosan Vlagyimir Putyin orosz elnök egyik legnagyobb propagandistája, Vlagyimir Szolovjovn műsorai is futnak.

Tompos szerint itt az ideje, hogy a magyar szolgáltatók is megtegyenek mindent Putyinnal szemben.

Tompos Márton nyílt levele így hangzik:

„Tisztelt Amanda Nelson! Tisztelt Rékasi Tibor!

Az orosz agresszió szomszédunkkal, Ukrajnával szemben új helyzet elé állította az Európai Unió közösségét. A gazdasági szankciókkal, humanitárius segélyekkel és fegyverzeti támogatással a kontinens kiáll Ukrajna mellett, ugyanakkor a Kreml által évek óta épített dezinformációs kampánnyal szemben is fel kell lépnünk.

Ennek keretében az EU felfüggesztette a Szputnyik és az RT/Russia Today (RT English, RT UK, RT Germany, RT France és RT Spanish) Unióban folytatott vagy Unióba irányuló műsorszolgáltatási tevékenységeit. Ez azonban nem elég.

A közösségi médiában terjedő álhírek és propagandaanyagok mellett televíziós műsorokban is terjed továbbra a putyini narratíva. Magyarországon az önök kínálatában megtalálható, orosz állami Planeta RTR műsoraiban többek között Vlagyimir Szolovjov, Putyin egyik leghíresebb és legvéresszájúbb propagandistája terjeszti a hazugságokat és a Kreml álhíreit.

Arra kérem önöket, hogy segítsék az orosz propaganda hazai terjedése és terjesztése elleni küzdelmet, és függesszék fel az RTR Planeta magyarországi sugárzását!

A szomszédunkat megtámadták. Mindenki ott segít, ahol tud. Tegyenek így önök is! ”

Frissítés 19:23

Reagált a Vodafone a hírünkre

Hírünk megjelenése után a Vodafone reagált a nyílt levélre, reagálásuk különálló hírünkben, IDE kattintva érhető el.

Frissítés 2022.03.12. 12:10

Megérkezett a Magyar Telekom reagálása is

Időközben a Magyar Telekom is reagált a nyílt levélre – ez IDE kattintva érhető el.

További hírekért kattintson ide! Híreinket kérheti Telegram-csatornánkon is!

Borító: Tompos Márton a képen baloldalon. Fotó: Momentum Mozgalom / Media1-archívum
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások