fbpx
Origo.hu plakát

Olyan dologért támadja a Telexet az Origo, amit maga is megtett

Azzal támadta az Origo a Telexet, hogy előre, már decemberben bekészítették a Csollány Szilveszter olimpiai bajnok haláláról szóló írást. Csakhogy úgy tűnik, az Origo is hasonlóan járt el.

Mint azt a 444.hu észrevette, a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) / Mediaworks égisze alatt működő Origo „A Telex már december 7-én elkészítette a ‘Meghalt Csollány Szilveszter’ cikket – mutatjuk a bizonyítékot” címmel publikált egy írást tegnap, azaz hétfő este.

A kormánypárti portál ebben azt állította negatív szövegkörnyezetbe helyezve, hogy a Telex – a forráskód szerint – már december 7-én előre bekészítette a Csollány Szilveszter haláláról szóló nekrológot.

Ahogy azonban a 444 is említi, ezt kifogásolni önmagában is furcsa, hiszen a médiában nem ritkán alkalmazott gyakorlat, hogy amennyiben egy híres emberről kiderül, hogy súlyos betegséggel küzd, vagy életveszélyes állapotban került kórházba, akkor előre elkészítik (még nem publikus módon) a nekrológját annak érdekében, hogy ne a halálhír bejelentésének pillanatában kelljen gyorsan összeollózni valamit, hanem méltó módon, alapos írással tudjanak megemlékezni róla. Ráadásul a 444.hu szerint a Telexet támadó Origo is hasonlóan járt el.

Legalábbis a „Csollány Szilveszter élete képekben” címet viselő fotógalériájuk internetes címének (URL) tanúsága szerint szintén 2021. december 7-én született – csakúgy, mint a Telex nekrológja. (Csollány egy nappal korábban, december 6-án került lélegeztetőgépre.)

Az Origo fotógalériájának URL-je még jelen sorok írásakor is a tavalyi dátumot mutatja:

Az Origo.hu URL-je a tavalyi dátummal.

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon, valamint iratkozzon fel a Media1 hírlevelére is!

Kiemelt fotó: Ladányi András / Media1
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások