fbpx
Simon Zsolt, a TV2 vezérigazgatójaként

Munkahelyet váltott Simon Zsolt, a TV2 és Book24 volt vezérigazgatója

A Media1 megtudta, hogy Simon Zsolt egy ismert e-kereskedelmi cégnél kapott fontos vezetői pozíciót januártól.

Távozott decemberben Simon Zsolt, a Book24 könyves webáruház vezérigazgatója a cég éléről – tudta meg a Media1. Lapunk azt is megtudta, hogy Simon Zsolt – aki 2015-ig a TV2 Zrt. vezérigazgatója és társtulajdonosa volt – a Webshippy nevű e-kereskedelmi cég egyik fontos vezetője lett idén januártól.

Simon Zsolt új pozíciója a Webshippy-nél International Head of Marketplace, vagyis ő lett a Webshippy piacterének nemzetközi igazgatója. Simon ezt már nyilvánossá is tette LinkedIn profiljában.

A Webshippy webshopok számára nyújt teljes körű logisztikai feladatokat kiszervezett logisztikai szolgáltatóként. Ennek lényege, hogy robotizált fulfillment hálózatukban a webáruházak raktárterületet bérelhetnek, majd a Webshippy intézi ezt követően az árubeszállítások fogadását és a neten érkező rendelések átadását a kiszállító partnereknek, illetve a kapcsolódó egyéb feladatokat, jelentősen tehermentesítve ezáltal a webshopokat és gördülékennyé téve a kiszállításokat.

Honlapjuk szerint olyan webáruházakat szolgálnak ki mint például a Butlers, a Fressnapf, a Praktiker, az Aqua és még sokan mások, köztük számos kisebb, kevésbé ismert webshopot is. Ezenkívül úgynevezett dropshipping piactérrel is segítik az online kereskedőket, így a webáruházak olyan termékeket is árulhatnak, amelyeket ezzel foglalkozó cégek kínálnak fel számukra, így az online boltok kínálata pár kattintással sokszorosára bővíthető, és a vásárolt termékeket már másnap kézhez kapják a vevők, ugyanis saját budapesti raktárról, valós készletből szállítják őket.

Simon Zsolt 2020 őszétől dolgozott a Book24-nél, ahol eleinte mint tanácsadó segítette annak átszervezését, új üzletpolitikájának kidolgozását, majd 2021 márciusától lett annak vezérigazgatója.

Simon a TV2 vezérigazgatói feladatait 2010-től látta el, 2013-ban lett társtulajdonosa is a televíziós médiacégnek Yvonne Dederick mellett. A céget a Magyarországot elhagyni kívánó Prosieben.Sat1-től vették meg, de nem sokáig tartották, és 2015-ben Andy Vajna filmügyi kormánybiztos érdekeltségébe került a vállalat.

A szakember a TV2-től történő távozása után három éven át kenyai központtal indított és épített a Vöröskeresztnek egy szórakoztató, edutainment típusú tévécsatornát és digitális platformot Switch TV néven. Ezután döntött úgy, hogy az e-kereskedelemben szeretné folytatni a munkáját: így került először a Book24-hez, ahonnan most a Webshippy-hez távozott.

Simon Zsolt a TV2 előtt egyébként 10 éven át a MEC (mai nevén Wavemaker) médiaügynökség vezérigazgatója volt, valamint regionális igazgatóként tíz országban vezette az MEC Interactiont.

További hírek érhetők el a Media1.hu-n. Csatlakozhat hozzánk Facebookon is.

Borító: Simon Zsolt, a TV2 vezérigazgatójaként Fotó: TV2 sajtószoba. / Media1-archív
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

/** * andre clever */