fbpx
Simon Zsolt, a TV2 vezérigazgatójaként

Új állása van Simon Zsoltnak, a TV2 Csoport volt társtulajdonosának

Simon Zsolt lett az e-kereskedelemmel foglalkozó Book24 Zrt. vezérigazgatója. A vezérigazgatói kinevezés mellett új marketing és logisztikai vezető is van a netes könyváruház élén.
Porsche

Klasszikus Porsche – a jövő legélvezetesebb befektetése (x)

A valaha készült összes Porsche többsége még mind a mai napig az utakat rója. Ez pedig nem véletlen. Több mint 70 évnyi történelemmel ehhez már jóval többre van szükség, mint pusztán megbízható autókra. Elhivatott tulajdonosok és elkötelezett törődés kell hozzá, amelynek alapfeltétele a kötődés. A szerelem. A Porsche Classic pedig éppen azért született, hogy mindent megkaphassanak a klasszikusok.

Tovább a részletekért »

Simon Zsolt, a TV2 Csoport korábbi vezérigazgatója és egykori társtulajdonosa lett 2021. március 15-től a Book24 Zrt. vezérigazgatója – tudatta a társaság szerda este a Media1.hu-val.

Simon Zsolt 2020 ősze óta tanácsadóként már részt vett az online könyvkereskedelemmel foglalkozó internetes vállalat átszervezésében, új üzletpolitikájának kidolgozásában.

Simon 2010-től volt a TV2 Csoport vezérigazgatója, majd később társtulajdonosa Yvonne Dederick mellett. Simon Zsolt egy menedzsmentkivásárlási ügylet (management-buy-out /MBO) révén a Magyarországot elhagyni kívánó Prosieben.Sat1-től vette meg 2013-ban az eredetileg német hátterű veszteséges televíziós médiavállalatot Dederickkel közösen, mielőtt azt nem sokkal később, 2015-ben Andy Vajna filmügyi kormánybiztos érdekeltségébe adták volna tovább. (A TV2 eladása kapcsán komoly jogvita alakult ki Vajna és egy másik vevőjelölt, Simicska Lajos üzlettársa, Fonyó Károly között, aki egy szövevényes ügyben szintén sajátjaként gondolt a vállalatra, de Simicskáék végül ténylegesen nem jutottak hozzá a médiacéghez.)

Simon Zsolt a TV2 előtt 10 éven át a MEC (mai nevén Wavemaker) médiaügynökség vezérigazgatója volt, valamint regionális igazgatóként tíz országban vezette az MEC Interactiont.

A szakember a TV2-től történő távozása után három éven át kenyai központtal indított és épített a Vöröskeresztnek egy szórakoztató, edutainment típusú TV csatornát és digitális platformot Switch TV néven. Tavaly ősszel döntött úgy, hogy az e-kereskedelemben szeretné folytatni a munkáját. Mivel egy családi vállalkozás révén érdekelt a könyvkiadásban és a könyvkereskedelemben,  így került a Book24 Zrt-hez, ahol részt vesz a felgyorsult változások által életre hívott fókuszváltáson.

Új marketingvezető és logisztikai vezető is van a Book24-nél

További, a Book24-nel kapcsolatos hír, hogy az új vezérigazgató marketingvezetőnek nevezte ki Kis Évát, a Nike Budapest volt online store menedzserét, míg a Book24 logisztikai vezetését Kissné Soós Mónika látja el, aki már részt vett a Book24 indulásában is, korábban pedig a Libri-Shopline logisztikai igazgatója volt.

„A járvány felgyorsította az e-kereskedelem fejlődését, változását. Ma már bárki tud raktárkészlet nélkül bérelt webáruházzal online kereskedni. Ugyanakkor felértékelődik a márka, a performance marketing és a logisztikai szolgáltatások szerepe. A Book24 célja, hogy erős könyves webáruház pozíciója mellett, a piac első számú nagykereskedőjévé és dropshipping szolgáltatójává váljon”

– nyilatkozta Simon Zsolt.

További hírek találhatók a Media1.hu-n!

Borító: Simon Zsolt a TV2 vezérigazgatójaként korábban. Fotó: TV2 sajtószoba / archív
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások