fbpx
Media1 születésnap

3 év, 26 millió – ünnepel a Media1

Idén sem készültünk tűzijátékkal, nem hívtunk rocksztárokat, nem béreltünk ki egy stadiont, sőt még egy fél disznót sem vágtunk le ebből az alkalomból, de azért mégiscsak jóleső érzés leírni: ebben a pillanatban 3 éves lett a Media1 hírportál!

2019. január 8-án, ezekben az órákban egy budapesti kávézóban ülve, különösebb felhajtás nélkül indult el a Media1.hu oldal, és került le a nyitóoldaláról a visszaszámláló óra, ami az indulás előtt egy ideig volt látható.

Az indulás óta sok minden történt a médiapiacon (amivel kapcsolatban sokszor az is felmerül, egyáltalán beszélhetünk-e még piacról), de ezeket most nem kezdem el felsorolni. Sok minden történt a mi házunk, a Media1 táján is. Felsorolni is hosszú lenne, mi mindenről jelent meg írásunk ez alatt a három év alatt, és ezeket hányszor és ki mindenki idézte, vette át. Működik podcastunk is, ami az online terjesztés mellett mostanra 10 rádióban is hallható hétről hétre, és rengetegen idézik az oldalon megjelenő tartalmainkat napról napra. Az oldal mögött lévő vállalkozás bt.-ből kft.-vé alakult.

Megvallom, az oldal elindulásakor abban sem voltam biztos, hogy 3 hónapnál tovább életképes lesz-e. Mostanra viszont nem csak eltelt 3 év, de közel 6.300 cikk, hír jelent meg a Media1-en, és az oldal a média tematikájú oldalak között hosszú ideje vezető pozíciót foglal el a Digitális Közönségmérési Tanács (DKT) által auditált, média tematikára szakosodott oldalak között. Ez pedig mérhetetlen boldogsággal tölt el.

3.születésnap, birthday #3
Fotó: stock / depositphotos.com

Ahogy az is örömteli, hogy 3 év működés után is nulla, azaz 0 darab, ellenünk indult sajtóperről számolhatok be, és még Friderikusz Sándor is, még ha több hét után is, de végül beismerte, hogy nem létezik Csenterics Ágnes nevű sajtósa, ami nagy szó volt ahhoz képest, hogy egy héttel korábban még bennünket próbált szakmaiatlansággal vádolni, amikor lelepleztük a hazugságát.

Míg ellenünk nem indult egyetlen per sem, mi magunk több általunk indított pert is megnyertünk, amikor rólunk jelentek meg valótlanságok néhány kormányközeli lapban, jól láthatóan összehangolt formában. 2021-ben nyertünk pert például a HírTV és az Origo ellen, és a Mediaworks több megyei lapja ellen is. A Pestisrácok is helyreigazításra kényszerült velünk kapcsolatban, de ők ezt végül peren kívül hajlandók voltak megtenni, amikor látták, hogy a többiek sorra bukják a pereket.

Na de talán hagyjuk is ezeket az ügyeket most, hiszen a legfontosabb az, hogy ez alatt a 3 év alatt önök, az olvasók megnyitották a lapot összesen mintegy 26 milliószor. Ami nagyon szép eredmény, hiszen mögöttünk nem állnak oligarchák, az Origo híresztelésével ellentétben semmiféle vörösbáró sincs mögöttünk, csapatunk pedig kicsi (de erős).

Hála érte, amiért napról napra visszatérnek hozzánk, információkkal látnak el bennünket és ezáltal olvasótársaik tájékozódását segítik!

Olvasóink egy része anyagilag is hozzájárult a Media1 működéséhez. Külön köszönet nekik ezért, és persze kérem, aki teheti, ne hagyjon fel ezzel a jó szokással, ha megtehetik, támogassák az oldal működését ezután is, amit megtehetnek PayPal, hagyományos banki átutalás vagy akár bankpénztári befizetés segítségével is.

Jár a nagy köszönet állandó és alkalmi szerzőinknek, közreműködőknek és a hirdetőknek, valamint különböző partnereinknek is. Nélkülük nem sikerülhetett volna az elmúlt három év!

Mindenki maradjon, megyünk tovább!

Az oldalon most is számos hírt, cikket találnak. Ha még nem tették, iratkozzanak fel napi hírlevelünkre, Twitter-csatornánkra és Facebook-oldalunkra is!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások