fbpx
Friderikusz Sándor podcaster 2021.10.28-án, reagál a Csenterics Ágnes körüli botrányra

Friderikusz reagált a botrányaira, de továbbra sem cáfolta meg a Media1 állításait a Csenterics-ügyben

Az ismert műsorvezető-podcaster a Media1-et szidalmazta a tények tisztázása helyett csütörtök esti podcast műsorában. A produkció kiflitolvajos botránya kapcsán ugyan hajlandó volt elnézést kérni a megbántott nézőitől, de továbbra sem adott semmiféle magyarázatot arra, hogyan fordulhatott elő az, hogy a tavaly elhunyt rendező, Csenterics Ágnes nevében ment ki a Friderikusz Produkciótól az elhíresült kiflitolvajos nyilatkozat a Blikk számára.

A Friderikusz Podcast mai, csütörtöki adásának kezdetén, mielőtt kezdetét vette volna a Friderikusz Sándor interjúalanyával, Kadarkai Endrével készített beszélgetés, a műsorvezető jelezte, mégiscsak reagálni kíván a lapunk által megírt információkra. (Lapunk többször is kereste őt, hogy megadja a lehetőséget a nyilatkozatra, de sem e-mailünkre, sem telefonos megkereséseinkre nem reagált.) Azokról az információkról van szó, hogy valójában senki sem ismer a szakmában Csenterics Ágnes néven fellelhető sajtóst, miközben ilyen néven egy tévés rendező ismert, aki értelemszerűen azonban nem lehet Friderikusz sajtósa, ő ugyanis tavaly elhunyt.

Oknyomozásunk, részletes cikkünk itt érhető el ezzel kapcsolatban.

Csenterics Ágnes személye azután vált érdekessé, hogy Friderikusz e-mail címéről nyilatkozat érkezett a héten a Blikk szerkesztőségébe a Friderikusz Podcast kapcsán, melyben az állítólagos Csenterics kiflitolvajokhoz hasonlította a podcast azon nézőit, akik nem hajlandók fizetni az amúgy ingyenes videómegosztóra, a YouTube-ra is feltöltött videói kapcsán. A nyilatkozat végére Csenterics Ágnes, a Friderikusz Produkció sajtósa aláírás került oda. Megannyi újságíróval, pr-essel beszéltünk, de senki nem hallott ilyen nevű sajtósról, és valójában mindenki Friderikusz stílusát, szavajárását vélte felfedezni a nyilatkozatban.

Friderikusz a csütörtöki podcastjában az időt végül érdemi cáfolat helyett személyeskedésre használta: fájlalta, hogy miért foglalkozunk a sajtósával, bosszúhadjáratot emlegetett.

Ilyenek hangzottak el Friderikusztól:

„Döbbenten és értetlenül nézem azt a hatalmas energiát és szívósságot, amellyel a Media1 főszerkesztője, Szalay Dániel a Friderikusz produkció sajtósa nyomába eredt, hogy kiderítse, ki is ő. Megdöbbentett, hogy egy újságírónak ekkora baromságokra van ma energiája.”

„Ha van sajtós, úgysem fog szóba állni vele, mert nem hagyom neki. Ha nincs sajtós, a végeredmény tulajdonképpen ugyanaz.”

Friderikusz magukat újságírónak nevező személyekről beszélt a Media1 főszerkesztője, Szalay Dániel kapcsán.

A műsorvezető kerülte a kérdést, hogy van-e sajtósa Csenterics Ágnes néven, vagy sem. Ehelyett ezt mondta:

„Ha van sajtósa, azt eleve indokolja, a Szalay-féle újságírók létezése. Ha nincs sajtósa, a helyzet ezerszeresen ugyanez”

Friderikusz ugyanakkor nem mutatta be Csenterics Ágnest, sőt egyetlen mondattal sem mondott olyat, hogy létezik.

Friderikusz kerülte, hogy érdemi magyarázatot adjon, hogyan fordulhatott elő, hogy egy halott rendező nevében ment az e-mail címéről a nyilatkozat a Blikk számára, benne az elhíresült kiflitolvajos nyilatkozattal.

A Friderikusz Produkció nevében egyébként a kiflis hasonlatért a műsorvezető hajlandó volt elnézést kérni a nézőktől, de még ekkor sem árulta el, hogy ő, mármint Friderikusz használta-e a kifejezést, vagy „Csenterics Ágnes”, akinek a nevében ment a nyilatkozat a Friderikusz Produkciótól.

A műsorban elhangzottakra Szalay Dániel a Facebookon reagált.

„Friderikusz Sándor hosszú perceket szentelt a mai, csütörtöki podcastjának elején személyem és a Media1 (egészen hajmeresztő stílusban és valótlanságokat sem mellőző) szidalmazására. A titokzatos sajtósával kapcsolatban felmerült, a Media1 által megírt dolgokat viszont a műsorvezető-podcaster egyáltalán nem tisztázta, nem mutatta be »Csenterics Ágnest«, amit mindenki várt volna tőle, én legalábbis biztosan ezt vártam volna, nem pedig azt, hogy a tényeket feltáró újságírót támadja. Adott volt a lehetőség a helyzet tisztására, nem élt vele Friderikusz, ehelyett szókaratéba kezdett. Továbbra is várom a magyarázatot, miért egy halott rendező nevében nyilatkozott a Friderikusz Produkció a Blikknek.”

Várjuk tehát továbbra is Friderikusz Sándor válaszát szerdai megkeresésünkre azzal kapcsolatban, hogy van-e Csenterics Ágnes néven sajtósa, vagy ha nincsen, nem tartja-e tiszteletlenségnek a halott rendező nevének felhasználását a kiflitolvajlást emlegető, a Friderikusz Produkció által kiadott nyilatkozathoz.

Frissítés 2021.10.29. 17.55

Virág Márton, a Blikk főmunkatársa a 168.hu-nak azt mondta, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége Etikai Bizottságának állásfoglalását kéri az ügyben, ugyanis szerinte Friderikusz szerinte súlyos emberi és szakmai hibát követett el. Részletek itt.

Frissítés 2021.10.30. 08.27
Fellegi Mária, az RTL Magyarország volt, ma már nyugdíjas vezető vágója, Csenterics Ágnes férjének lánya szerint Friderikusz Sándor megalázta Csenterics Ágnes emlékét, ezért jogi lépéseket tervez a műsorvezető és podcaster ellen – részletek erről a Media1 újabb cikkében!

Még több hír érhető el a Media1.hu-n! Csatlakozzon hozzánk Facebookon is!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások