fbpx
A naphire.hu, a Németh Média (Németh S. Szilárd) új hírportálja

Beszállt a Nap Hírébe Sarka Kata férje az ATV vezérigazgatója mellé

Társtulajdonos lett az ATV-közeli Naphire.hu Kft.-ben Bessenyei István, a kormányzati közbeszerzéseken jól szereplő Valton biztonsági cég egyik tulajdonosa.

A Media1 elsőként számolt be tavaly nyáron az ATV-közeli naphire.hu nevű új oldal indulásáról. Akkor még csak Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója (Németh Sándor, az ATV tulajdonosának, a Hit Gyülekezete vezető lelkészének fia) volt a naphire.hu tulajdonosa, és a lap impresszumában akkor még a Németh S. Szilárd 100%-os tulajdonában lévő, nem sokkal korábban létrejött Németh Média Kft. szerepelt. Most viszont a hvg360 észrevette a cégnyilvántartásban, hogy létrejött egy új cég Naphire.hu Kft. néven, amelyben Németh S. Szilárd mellett Bessenyei István, a Valton egyik tulajdonosa, Sarka Kata férje is szerepel tulajdonosként. Az Opten szerint egyébként egy klasszikus, 3 millió forint jegyzett tőkéjű kft.-ről van szó, székhelye pedig a budapesti Kőrösi Csoma Sándor út 31., ahol az ATV is található.

A lap emlékeztetett rá, hogy Bessenyei István 2017-ben feltűnt Orbán Viktor kormányfő lányának, Orbán Ráhelnek a köreiben, később pedig Rogán-Gaál Cecília és Sarka Kata üzleteiben vett részt, utóbbit feleségül is vette. Bessenyei számára nem új terep a bulvármédia, hiszen 2019 óta a Femcafénak is tulajdonosa. A Femcafét működtető Netrise Hungary Kft. éves adózott eredménye eléri az egymilliárd forintot.

A naphire.hu impresszuma szerint a lap főszerkesztője egyébként Virág Márton újságíró, a főszerkesztő-helyettes Mezővári Gyula. Rajtuk kívül az impresszumban három újságíró-szerkesztő szerepel, valamint egy Facebook-menedzser. A naphire.hu oldal impresszumában egyelőre a Németh Média Kft. szerepel.

Arról, hogy mik a tervei Németh S. Szilárdnak, az ATV vezérigazgatójának a naphire.hu-val, IDE kattintva érhető el a Media1-nek adott korábbi, tavaly nyári nyilatkozata. Már akkor azt mondta a Media1 kérdésére, nem tartja kizártnak, hogy később további tulajdonost vagy tulajdonosokat is bevonjon.

További hírek találhatók a Media1.hu-n. Facebookon is elérhet minket!

 

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások