fbpx
Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója

Hírportált indított Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatójának új médiacége, a Németh Média

A Media1 megkérdezte Németh S. Szilárdot, mik a tervei az új híroldallal, a naphire.hu-val és az ATV-s kapcsolódásokra is rákérdeztünk, amire azt mondta, ez a tévétől független projekt.

Naphire.hu néven indult el mától egy új hírportál – értesült a Media1.hu. A Nap Híre hírportál Itthon, Külföld, Életmód, Sport, Sztárok és Színes elnevezésű rovatokra épül, hangsúlyos eleme a bulvár, a szórakoztatás.

Lapunk megtudta, hogy az új online hírportált az a Németh Média Kft. indította el, melynek létrejöttéről a Media1 is beszámolt idén februárban. A kft. Németh S. Szilárdé, aki az ATV Zrt. vezérigazgatójaként ismert. További kapcsolódás, hogy a vállalkozás székhelye megegyezik az ATV Zrt. címével, és jelenleg a hirdetési felületein az ATV-t népszerűsíti. Azonban mint Németh S. Szilárd érdeklődésünkre elmondta, az új oldal és a cég valójában független az ATV-től, amivel „az ATV-n túli és az ATV utáni életét” szeretné fokozatosan felépíteni. Hozzátette, az ATV-s vezetői pozícióját ezután is megtartja.

„Nem tervezem a kivonulásomat az ATV-ből sem. Ez a projekt jelenleg még nem jelent akkora terhelést, ami mellett ne tudnám ellátni rendesen a tévés munkámat. Azt viszont nem bánom, hogy lesz olyan munka az életemben, ami kevésbé kötődik a politikához.”

Az új hírportál kapcsán Németh S. Szilárd azt mondta:

„az ATV-közeliség egyedül a személyemben áll meg, anyagi segítséget ugyanis az oldal nem kap az ATV-től, a naphire.hu impresszumában szereplő munkatársak nem ATV-s munkatársak, és az oldalon található ATV-s YouTube videók is az ATV-nek generálnak megtekintést és ezáltal bevételt.”

Arra, hogy az oldalon láttunk ATV-s bannerhirdetéseket is, Németh S. Szilárd azt mondta, ez nem jár pénzmozgással, hanem addig, amíg létrejön a megegyezésük a sales house partnerrel az ügynökségi hirdetésértékesítésről, addig is kitették az ATV-s bannereket egy bartermegállapodás részeként.

A naphire.hu, a Németh Média (Németh S. Szilárd) új hírportálja
A naphire.hu, a Németh Média (Németh S. Szilárd) új hírportálja

Augusztusig még béta üzemmódban – nem akarnak az ATV felségterületére lépni

Németh S. Szilárd hangsúlyozta, hogy egyelőre az új oldal béta üzemben van, augusztus elsejétől viszont már a nagy hírgyűjtő oldalakkal is elindul az együttműködésük, így onnantól fogva azokon is elérhetők lesznek a naphire.hu különféle tartalmai, illetve akkorra tervezik a mostani nyilvános béta üzemmód lezárását.

Németh S. Szilárd azt mondta, már a Németh Média Kft. megalapításakor is ott lebegett a szeme előtt fő célként egy médiabefektetés. Hozzátette:

„Azért a bulvár tematikát választottam, hogy ne sértsem az ATV felségterületét: politika csak egészen minimálisan, a legszükségesebb mértékben jelenik meg az új oldalon.”

A Media1 azon kérdésére, hogy az ATV-n A Nap híre címmel megy egy műsor, a naphire.hu tulajdonosa azt mondta, a tévéműsor címét is ő találta ki, az oldal viszont független.„Ez a domén több éven át egy vidéken élő informatikus tulajdonában volt, majd személyesen én vásároltam meg tőle, mert nagyon jónak találom, ezért is adtam A Nap híre elnevezést annak idején a tévéműsornak.”

A célokról Németh S. Szilárd azt mondta, a bulvártematikán belül a megszokottnál magasabb színvonalat szeretnének képviselni:

„Az oldalon biztosan nem lesznek láthatók szexizmusba hajló címek, és napi horoszkópot se tőlünk várják az olvasók! Ettől függetlenül célunk a szórakoztatás.”

A stábról a Németh Média, illetve a naphire.hu tulajdonosa azt mondta: kezdetben az induláskor még kisebb létszámmal indulnak, rövid ideig egy szerkesztőbizottság vezeti a portált szakmailag, majd ősszel kerül sor főszerkesztő-választásra.

„Kicsiben kezdjük, de fejlesztésekre készülünk idővel, létszámban és a portál befolyását tekintve is” – jelentette ki Németh S. Szilárd.

A naphire.hu hírportál alapítója egyébként azt mondta, nem tartja kizártnak, hogy a későbbiekben akár további tulajdonostársakat, befektetőket is bevonjon, de jelenleg egyedül ő a tulajdonos.

További hírek érhetők el a Media1.hu hírportálon, ahol épp ma számoltunk be arról, hogy ki lesz az RTL Magyarország hamarosan induló új online hírszolgáltatásának főszerkesztője. Az illető a 24.hu-tól érkezik, részletek erről különálló hírünkben olvashat..

Ha nem szeretne lemaradni a Media1 híreiről, iratkozzon fel napi hírlevelünkre és csatlakozzon hozzánk Facebookon is, valamint elérhető RSS-feedünk is.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások