fbpx
Femcafe.hu

Egy év alatt közel 1 milliárd forint profitot hozott Sarka Kata férjének a Femcafe

Bessenyei István tulajdonosnak, a 2017-es megvásárlása óta összesen 2,5 milliárd forintnyi osztalékot termelt a Netrise Hungary Kft., a Femcafe nevű női internetes oldal kiadója.

1 milliárd 622 millió forintos nettó értékesítés mellett 927 millió forintos adózott eredménnyel zárta 2020-at a Netrise Hungary Kft., és 970,6 millió forintos osztalékot hagyott jóvá magának Bessenyei István tulajdonos – írja a 24.hu.

A Femcafe.hu-t működtető médiacég 2017 nyarán lett az üzletemberé, akit az utóbbi időben leginkább az egykori Rogán-házaspár környékén emlegettek, illetve a miniszter volt feleségével, Rogán-Gaál Cecíliával jelenleg is üzlettársi kapcsolatban álló Sarka Kata férjeként is ismert.

Bessenyei a kisebbségi tulajdonosa a kormány kedvenc őrző-védő cégeként ismert Valtonnak. A cégből a tavalyi eredmények után 44 millió forint osztalék ütötte a markát, az Mfor.hu cikke szerint forintra annyi mint egy évvel korábban.

Bessenyei Istvánról a 24.hu nem talált nyilvánosan elérhető fotót az interneten, a médiában nem mutatkozik, céges dokumentumok szerint feleségével a kedvező adózásáról ismert Luxemburgban élnek. Korábbi cikkekből egy jó kapcsolatokkal rendelkező üzletember képe bontakozik ki.

A Netrise Hungary Kft. székhelye egyébként ugyanabban a Derék utcai irodaházban van, ahol a Nakama & Partners Kft. is található, illetve az ugyancsak Sarka Kata és Rogán-Gaál Cecília közös tulajdonában lévő, elképesztő összegeket termelő Top News Hungary Kft. nevű médiacégé is. Utóbbi cégről itt írtunk. Ennek ügyvezetője Sudár-Horváth Lívia, aki egyben a Bessenyei-féle femcafe.hu ügyvezető igazgatója.

További médiacégek pénzügyi beszámolói érhetők el itt.

Még több hír érhető el a Media1-en! Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a legújabb tartalmakról! Ott vagyunk Facebookon is!

Borítókép: Femcafe.hu fejléce a Facebookon
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások