fbpx
RTL.hu

Most már bármikor elindulhat az RTL Magyarország új hírszolgáltatása az RTL.hu címen

A Media1 megtudta a főbb részleteket, így például azt, hogy milyen tematikák mentén működik majd az oldal, és hogy 30 fős szerkesztőség áll mögötte. Megtudtuk azt is, kik segítik majd a 24.hu-tól érkezett RTL.hu főszerkesztőt felelős szerkesztőként.

Idén júniusban jelentette be Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója, hogy új online hírszolgáltatás elindítását tervezi az általa vezetett médiavállalat. A vezérigazgató akkor még nem nevezte meg az új portál nevét, és azt sem mondta el, mikorra tervezik az elindítását, de a Media1 megírta, hogy az indulásra még 2022 előtt szeretnének sor keríteni, és elsőként írtuk meg azt is, hogy RTL.hu lesz az oldal neve – vagyis az ezen a címen lévő addigi, jellemzően az RTL Klub műsorait támogató tartalomkínálatot jócskán átalakítják és önálló szerkesztőséget hoznak létre. Később elsőként írtuk meg azt is, hogy Bordás Gábor, a 24.hu Közélet rovatának addigi rovatvezető-helyettese lesz az RTL.hu újonnan létrejövő szerkesztőségi stábjának főszerkesztője.

A Media1 most azt is megtudta, hogy az új oldal elindításán a háttérben ezekben a percekben is gőzerővel dolgozik az RTL stábja: olyannyira, hogy tényleg szó szerint bármelyik pillanatban megtörténhet az átállás az említett internetes címen, és onnantól fogva a publikum is láthatja majd a szerkesztőség munkáját. A Media1 megtudta azt is, hogy a főszerkesztő munkáját 30 fős szerkesztőségi stáb segíti, és három felelős szerkesztő között osztják szét a napokat.

Az RTL.hu három felelős szerkesztője

A szerkesztőség működősére közeli rálátással bíró megbízható forrásainktól tudjuk azt is, hogy Gyömöre Máté lesz az egyik felelős szerkesztő, akit házon belülről bízott meg a feladattal az RTL. Ő korábban az RTL Híradónál volt külpolitikai szerkesztő, valamint a Magyarul Balóval című műsornak is a szerkesztője volt, és nemrég az előválasztási miniszterelnök-jelöltek élő tévévitájának egyik fontos szerkesztőjeként segítette a műsor lebonyolítását – lásd erről a tévévita kulisszatitkairól a helyszínen készített riportunkban.

Az RTL.hu másik felelős szerkesztője Angyal Gábor lett, aki 2020 áprilisától 2021 októberéig a Jelen című hetilapnál volt online szerkesztő, de korábban a Népszava senior online szerkesztőjeként, a 168 Óra munkatársaként, a Central Médiacsoport szerkesztőjeként és a Népszabadságnál is dolgozott.

Ugyancsak felelős szerkesztőként csatlakozott az RTL.hu-hoz Rácz Johanna, aki a 444.hu-t is működtető Magyar Jetihez tartozó Qubit.hu elnevezésű tudományos oldalnál volt szerkesztő 2017-től, előtte pedig olyan helyeken dolgozott mint például a HVG online szerkesztősége, a Hírszerző, a Menedzser Magazin, vagy például az Index.hu, a Velvet, a Magyar Narancs, a NOL.hu, vagy a Sziget.hu.

A három nagy médiatapasztalattal rendelkező felelős szerkesztő felel majd azért, hogy a főszerkesztői iránymutatásokkal összhangban a stáb közösen előállítsa az internetes oldal tartalmait, tehát ők koordinálják a csapatot az ügyeleti idejükben, váltásban.

Oknyomozás is lesz

A Media1 beleláthatott abba is, milyen lesz a hamarosan kiélesedő új oldal menürendszere. (Lásd alább a kattintásra felnagyítható képen.) Ez alapján kijelenthetjük, hogy egyfajta kettősség jellemzi a hamarosan induló RTL.hu működését: egyszerre lesznek jelen a hírtartalmak különböző tematikák mentén, szöveges és videós formában, valamint lesznek elérhetők RTL-es műsorok, például a Híradó és a Fókusz valamennyi anyaga.

Az RTL.hu menürendszere egyszerre támogatja a hírek megtalálását és az RTL-es műsorokat
Az RTL.hu menürendszere egyszerre támogatja a hírek megtalálását és az RTL-es műsorokat. Fotó: Media1 / informátorunktól

Az RTL.hu tartalmai belföld, külföld, baleset/bűnügy, bulvár, tudomány/tech, kultúra, és sport tematika mentén készülnek majd. Úgy alakítják ki a működést, hogy a különböző tudósítások, hírek egy része már előbb is elérhető lesz, minthogy a Híradóban adásba kerülnének.

A Media1 RTL-es informátoraitól megtudta azt is, hogy a szerkesztőség különböző saját anyagokat és tényfeltárásokat is közöl majd. Lesz, amikor ezt szöveges formában és lesz, amikor videóval teszik majd meg – mindig aszerint, hogy épp melyik a legideálisabb megoldás.

Az új RTL.hu oldalon egyébként a megnyitott videók lejátszása akkor sem szakad majd meg, ha a felhasználó az oldalon belül különféle egyéb tartalmakat, például cikkeket nyit meg. A különféle RTL-es műsorokat műsorújság, és különböző egyéb tartalmak is támogatják majd – de most már tényleg hamarosan úgyis megláthatják mindezt önök is.

Frissítés 2021.12.05. 08:00

Elstartolt az új oldal!

Cikkünk után közel 9 órával megtörtént a sikeres átállás, elérhetővé vált az RTL.hu hírszolgáltatás, amiről itt olvashat.

A Media1 további hírei

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások