fbpx
Az RTL Magyarország székházának egyik felirata

Az RTL Magyarország internetes hírszolgáltatást indít

Szó sincs róla, hogy itt hagyná a vállalat Magyarországot, épp ellenkezőleg, most is fejlesztenek. Az RTL Magyarország úgy döntött, szöveges hírtartalmakat is közzétesz majd, vagyis visszatér az online hírpiacra. Ezenkívül a Media1 információi szerint a fejlesztések egyik iránya az is, hogy könnyebben lehessen elérni az RTL Most tartalmait tévéről.

Továbbra sem vonul ki a magyar médiapiacról az RTL Csoport, erről Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója a TV2-vel tulajdonosi összefonódásban lévő Indexnek adott interjú során beszélt, hozzátéve, hogy ez rendre visszatérő pletyka, de sosem bizonyult valósnak. Vidus szavaiból az is kiderül, hogy épp az ellenkezője igaz a pletykának: különböző fejlesztéseken dolgoznak, amelyek több év alatt megtérülő beruházások. Ilyesmit nem tennének, ha távozni készülne a cégcsoport.

Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója
Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója
Fotó: RTL

Az újságíró nem kérdezett rá a részletekre, de Vidus utalt rá a beszélgetés során, hogy hamarosan internetes, írásos tartalmakat is publikáló hírszolgáltatást indít az RTL Magyarország.

Ezt mondta erről Vidus:

„Az RTL Híradó a professzionális és objektív újságírás egyik legértékesebb brandje Magyarországon, ezért adja magát, hogy ezt a márkát a digitális térre is kiterjesszük. Amikor ugyanis platformfüggetlen tartalomról beszéltem, nem arra utaltam, hogy pontosan ugyanazt a tartalmat kínáljuk mindenhol. Ha a felhasználók másképp is szeretnek hír- és közéleti tartalmakat fogyasztani, akkor ehhez nekünk is alkalmazkodnunk kell. A digitális térre kiterjesztett news brandünk részeként pedig már írott híreket, háttéranyagokat vagy közéleti tematikájú podcasteket is kell adnunk a videoriportok mellé. Jelenleg épp azon dolgozunk, hogy a hírtartalmainkat megújult formában tudjuk megmutatni a felhasználóknak, és ezzel alternatívát kínáljunk a jelenlegi hírsite-ok mellett.”

Az RTL Magyarország korábban volt már érdekelt az internetes hírpiacon, amikor 2008 májusában, akkor még Dirk Gerkens vezérigazgató idején elindította az rtl.hu gyűjtőoldalt, továbbá az rtlhirek.hu és az rtlbulvar.hu híroldalakat. Gerkens olyannyira nagyratörő tervekkel rendelkezett, hogy rövid időn belül vezetők közé tartozó online portfólió volt a cél, de ez nem sikerült, és a 2008 őszén Magyarországot is megütő nemzetközi gazdasági válság alatt takaréklángra került a projekt, majd végül el is halt az egész egy idő után. Néhány külföldi országban viszont máig erős a digitális tartalomgyártási lába a médiacsoportnak, rendelkeznek internetes hírsite-tal, ahol a videós tartalom mellett szöveges híreket is közzétesznek. Később megpróbált az RTL 30 százaléknyi tulajdonrészt vásárolni a 24.hu kiadójában, a Central Médiacsoportban, de a kormánypárti hátterű Médiatanács és a GVH ezt megakadályozta.

Azt egyelőre nem tudni, pontosan milyen néven indul majd el az RTL online hírszolgáltatása, de a Media1 úgy tudja, erre még a 2022-es választási kampány előtt számítani lehet. Legalább ilyen fontos, hogy egy másik fejlesztésre is készülnek.

A Media1 információi szerint dolgoznak azon is, hogy az RTL Most tartalmait tévén, illetve set-top-boxon is el lehessen érni kényelmesen, tehát nem lesz szükség a kompromisszumos Chromecastre.

Vidus Gabriella egyébként az Indexnek adott interjúban kétségbe vonta azt, hogy az RTL egy ellenzéki csatorna lenne. Valójában az RTL Klub egy szórakoztató csatorna, mely ugyan részt vesz a társadalom formálásban is, de sem ellenzéki, sem kormánypárti csatornának tekinthető. Azt mondta a magyar RTL vezérigazgatója, kapnak amiatt is bírálatot, hogy nem elég ellenzékiek, de vezető csatornaként elfogadják, hogy kapnak kritikákat. Hozzátette, patikamérlegen mérik, hogy kiegyensúlyozott legyen az RTL Híradó.

A Media1 következő podcast- és rádióműsorának vendége lesz Kolosi Péter, az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese!

Még több hír érhető el a Media1-en!

Borító: Az RTL székházának egyik szeglete. fotó: Szalay Dániel / Media1
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások