fbpx
Online portál, URL.

Így alakult a leglátogatottabb magyar honlapok és a gasztro oldalak küzdelme novemberben

Megérkezett a Digitális Közönségmérési Tanács (DKT) és a Gemius havi videós elemzése a legnagyobb magyar weboldalak novemberi látogatottságáról. Karácsony közeledtével külön kitérnek a gasztro témájú oldalak közötti versenyre is.

A Digitális Közönségmérési Tanács (DKT) november hónapra vonatkozó, Media1-hez eljuttatott elemzése szerint a TOP100-ban helyet foglaló öt, kimondottan a kulináris élvezetekre koncentráló önálló oldal közül egyik sem került most még be a TOP10-es listákra, bár a nosalty.hu csak egyetlen hellyel maradt le a havi összesített látogatószám alapján kialakított listáról.

A mindmegette.hu most a 15. helyezést foglalja el, míg a streetkitchen.hu és a sobors.hu az 56-57. helyen állnak a havi látogatószám alapján, a receptneked.hu pedig a 74. helyen található.

A DKT hangsúlyozta, hogy a novemberi helyezésekből még korai lenne következtetni a karácsonyt megelőző hetek változásaira, amikor nagy mozgásokra lehet számítani a gasztro oldalak háza táján, ezért erre még visszatérnek részletesebben a decembert érintő, januárban elkészülő elemzésben.

A leglátogatottabb gasztro oldalak havi látogatottság alapján.

Az összesített nagy listában egyedi látogatószám alapján vezet a Blikk.hu, hirtelen ugrott óriásit a Bors online

A napi átlagos egyedi látogatószám (real user) alapján kialakított, valamennyi kategória oldalát egyben tartalmazó TOP10-es látogatottsági listát a weboldalak esetében most egy helyet előre lépve a blikk.hu vezeti, amit az eggyel hátrébb csúszó index.hu követ. A lista harmadik és negyedik helyén a pozícióját őrző 24.hu és origo.hu áll.

Az ötödik helyre a kereken tíz helyezést előreugró borsonline.hu küzdötte fel magát – egyelőre még kérdés, mennyire tartósan. Hatodik helyen változatlanul a femina.hu szerepel, míg a 7. helyezést most a 2 helyet visszacsúszó nlc.hu birtokolja. A 8-10. helyen nem változott a szereplők listája: a ripost.hu-t a hvg.hu és a portfolio.hu követi.

A top10 weboldal napi átlagos látogatottság alapján.

Brand lista: megjelent az Időkép, kicsúszott a top10-ből a Portfolio

Ha nem site, hanem brand alapon állítjuk össze a napi átlagokkal mért toplistát, akkor az első hat helyen nem látható eltérés a honlapok listájához képest, a Blikktől a Borsonline-on át mindenki ugyanazt a helyet foglalja el brandként mint weblapként is. A 7. helyre viszont bekerült az Időkép, eggyel lejjebb tolva ezzel az NLC-t. Ezt követően pedig megcserélődött a HVG és a Ripost sorrendje, kilencedik helyen található az előbbi, és a tizedik helyen az utóbbi. A weblapok listáján még 10. helyen álló Portfolio viszont ezzel lecsúszott a TOP10-es brandlistáról.

A top10 brand napi átlagos látogatottság alapján.

Összesített egyedi látogatószám

A havi összesített egyedi látogatószám (real user) alapján a toplista első két helyén nincs változás, első helyen a 24.hu, második helyen az index.hu áll. A harmadik és a negyedik helyezett viszont helyet cserélt egymással az elmúlt hónapban: a blikk.hu feljött a harmadik helyre átadva negyedik helyét az origo.hu-nak. Az ötödik-hatodik helyen sem történt változás: a két népszerű női oldal közül a femina.hu továbbra is az ötödik helyet foglalja el, míg az nlc.hu a hatodikat. Ezután viszont egy látványosabb változás alakította át a toplistát, a borsonline.hu öt helyet lépve előre nemcsak bekerült a TOP10-be, de rögtön a 7. helyet szerezte meg novemberben. A portfolio.hu egy helyet hátra lépve a 8. helyet foglalja el, míg a ripost.hu és a hvg.hu helyezésében nem történt változás, előbbi a lista 9. utóbbi a 10. helyén áll továbbra is.

A top10 weboldal havi látogatottság alapján.

A brandek havi látogatószám alapján összeállított toplistájának első 10 helyezettje tökéletesen leképezi az egyes brandekhez tartozó (fő) weblapok imént bemutatott sorrendjét.

A top10 brand havi látogatottság alapján.

A DKT és a Gemius közös havi elemzése megtekinthető videón is:

További híreket talál a Media1-en!

Kiemelt fotó: stock / Depositphotos
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások