fbpx
Tv távirányító

Ezek voltak az elmúlt két hét legnézettebb tévéműsorai Magyarországon

Ezúttal is mindent vitt az X-Faktor, mely újabb két alkalommal nyerte meg a nézettségi versenyt, és ezzel immáron 10. hete minden héten legyőzhetetlennek bizonyul teljes lakosságban és a kereskedelmileg kiemelten fontos 18-49-es korcsoportban. A Nielsen Közönségmérés adatai alapján a Forma-1 közvetítések segítségével az állami M4 Sport is be tudott kerülni a legnézettebb műsorok toplistájára.

Nézzük először a top50 legnézettebb tévéműsor listáját a 48. héten a kereskedelmileg kiemelten fontos 18-49-es korcsoportban!

A 26,4 százalékos közönségaránnyal futó, az ebben a korcsoportban 401 ezer nézőt elérő X-Faktor, valamint a Konyhafőnök VIP  szintén kiváló, 16,7 és 18,0 közötti közönségarányainak köszönhetően a legnézettebb műsorok toplistáján az első öt helyet az RTL Klub vitte el, majd három, TV2 által sugárzott műsor jön a listában, a Farm VIP, majd újra egy RTL-es és egy TV2-s műsor következik: az RTL Híradó és megint egy Farm VIP adás.

Az M4 Sport a Forma1 december 5-i közvetítésével beszáguldott a 11. helyre és egyébként összejött az M4 Sportnak egy 43. helyezés is december 4-én.  A teljes listában ebben a korcsoportban a TV2 Tények című műsorából a legnézettebb is csak a 23. helyre fért fel.

Az 50 legnézettebb tévéműsor a 48. héten 18-49-es korcsoportban a Nielsen Közönségmérés adatai alapján
Az 50 legnézettebb tévéműsor a 48. héten 18-49-es korcsoportban a Nielsen Közönségmérés adatai alapján

Ehhez képest ha a teljes lakosságra (4+) vonatkozóan nézzük a két héttel ezelőtti adatokat (lásd lent), a Tények jóval erősebb volt, mint az imént vizsgált 18-49-es korcsoportban: a legnézettebb műsorok toplistájában például 4. hely is összejött a számára a 48. héten a december 5-i adással.

A teljes lakosságban a heti nézettségi toplista első három helye RTL-es műsorral indul. Az X-Faktor ebben az esetben is magabiztos győzelmet ért el 22,2 százalékos közönségaránnyal és 871 ezer nézővel. Az RTL Híradó két adása a második és harmadik legnézettebb helyezést érte el.

A 48. hét legnézettebb 50 tévéműsora teljes lakosságban (4+) a Nielsen Közönségmérés adatai alapján
A 48. hét legnézettebb 50 tévéműsora teljes lakosságban (4+) a Nielsen Közönségmérés adatai alapján

A múlt héten (49. hét) a 18-49-es korcsoportban megint az RTL Klub műsora, az X-Faktor győzött 25,7 százalékos közönségaránnyal és 379 ezer nézővel. Érdekes, hogy erre a hétre az M4 Sporton a Forma-1 már annyira feljött, hogy 21,9 százalékos közönségarányt és 238 ezer nézőt ért el, ami a második helyre röpítette a csatornát, megelőzve a TV2 által közvetített Farm VIP című reality-műsort is. A negyedik helyen A Konyhafőnök VIP, az ötödik helyen megint egy Farm VIP adás végzett. Az alábbi listában találhatók a további adatok.

A teljes lakosságban ezúttal is némiképp máshogy alakultak a mutatók, mint a kereskedelmileg kiemelten fontos 18-49-es korosztályban. Az X-Faktor a teljes lakosságban is győzött, 874 ezer nézővel és 21,7 százalékos közönségaránnyal, az M4 Sportot és a Forma-1-et viszont csak a 24. helyen találjuk meg 18,8 százalékos közönségarányával és 577 ezres nézőszámával.

A második és harmadik legnézettebb tévéműsor egyébként az első helyhez hasonlóan szintén RTL-es műsor, az RTL Híradó keddi és szerdai adása lett. A 4. helyen végzett a TV2 Farm VIP című műsora 18,6 százalékos közönségaránnyal 779 ezerhez közelítő nézőszámmal, majd az ötödik helyen újra az RTL Híradó következik.

Az itt látható teljes top50-es listán további érdekességek is megfigyelhetők.

A legnézettebb műsorok 50-es toplistája a 49. héten, teljes lakosságban, a Nielsen Közönségmérés adatai alapján
A legnézettebb műsorok 50-es toplistája a 49. héten, teljes lakosságban, a Nielsen Közönségmérés adatai alapján

További hírek találhatók a Media1.hu-n!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások