fbpx
Németh Péter, a Népszava régi-új főszerkesztője korábban

„Két veszély leselkedik a Népszavára: ha nyer az ellenzék, vagy ha veszít” – Interjú Németh Péterrel, a Népszava régi-új főszerkesztőjével

Tizenöt éven át vezette a Népszavát főszerkesztőként, a 2017-es tulajdonosváltáskor azonban leköszönt a Népszava éléről, és ezután csak tiszteletbeli főszerkesztője maradt a lapnak Németh Péter. Idén október közepén azonban visszakerült a lap élére. A Media1 podcast vendége volt Németh Péter, a Népszava régi-új főszerkesztője.

Németh Péter idén október közepén került vissza a lap élére, miután a februárban kinevezett Friss Róbert főszerkesztő nyugdíjba vonult. Többek között ezekről a változásokról is beszélgettünk a Media1 legújabb podcastjában Németh Péterrel. A lap régi-új főszerkesztőjével való beszélgetésünkben szó esett a 2022-es választásokról, a Népszava az ellenzékhez fűződő viszonyáról, Németh Péter elmondta, mit gondol a lapban lévő kék (állami) hirdetésekről, a lap mostani helyzetéről, ezenkívül érintettük a Pegasus-ügyet, a többször szóba került a Népszabadság bezárása, és sok más téma is előkerült.

A beszélgetésből az is kiderül, miért mondja azt Németh Péter – félig-meddig tréfásan –, hogy két veszély is leselkedik a Népszavára: ha nyer az ellenzék, és hogyha veszít.

A teljes interjú az alábbi lejátszógomb segítségével azonnal elindítható.

Ha még nem tette, iratkozzon fel a podcastra, hogy ne maradjon le a következő adásról sem! Elérhető a podcast a Spotify-on, az Apple iTunes-ban és RSS segítségével is. Aki még nem tette, érdemes feliratkozni a Media1 napi hírlevelére is! A Media1.hu podcastja már mintegy 10 rádióban is hallható hétről-hétre. Múlt heti adásunk vendége Juszt László újságíró volt – a múlt heti beszélgetés ITT hallgatható meg.

A podcastok évekre visszamenően visszahallgathatók a vipcast.hu-n is.

További hírek a Media1-en

Borító: Németh Péter, a Népszava régi-új főszerkesztője (archív)
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások